Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fatimai engesztelés Szombathely- Szentkirályon

Fatimai est Szombathely-SzentkirályonJúnius hónapban újból összegyűltek a Szűzanyát tisztelő hívek Szombathely- Szentkirályon, hogy imával tölthessék a Szűzanya fatimai jelenésének napjának késő délutánját.

Fatimai est Szombathely-SzentkirályonEngesztelésünk a szokásoknak megfelelően rózsafüzér imádsággal kezdődött, majd szentségimádással folytatódott és szentmise előtt még elénekeltük a Jézus Szíve litániát is.

Ezen a napon az egyházközség vendége Merkli Ferenc, vasszécsenyi plébános volt, aki a helyi plébánossal, Bokor Zoltán atyával együtt mutatta be a legszentebb áldozatot.

Mivel ez a nap Páduai Szent Antal emléknapja is, Ferenc atya szentbeszédében sok-sok élő példával fűszerezve mutatta be a jelen lévő hívőknek azt a párhuzamot, amit Páduai Szent Antalban és a Szűzanyában kell észrevennünk. Elsősorban arra hívta fel a figyelmet, hogy a kegyelem nem kerül semmibe – ingyen van –, de valamit nekünk is kell tenni érte, hogy kegyelem célt érjen. Az emberek feladata, hogy kérje  Szent Antal és a Szűzanya közbenjárását, hogy kéréseik Ő általuk teljesüljenek, de ahhoz meg kell találnunk Őket, keresni kell a találkozást és elsősorban az Isten házában tudjuk ezt megvalósítani.

Fatimai est Szombathely-SzentkirályonA szentmise befejezéseként egy ősi hagyományt idézetünk fel, amikor is a jelen lévő virágokat (liliom) és gyermekeket megáldották az atyák és ezután a körmenetben ezek a gyerekek vonultak a gyönyörűen feldíszített Szűzanya szobra előtt.

A körmenet után könyörgő imákkal fejeződött be a fatimai engesztelés Szombathelyen a szentkirályi városrészen található templomban.

 

Szöveg és fotó: Geosits Péter