Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

FELVÉTELT HIRDET A 2017/18-AS TANÉVRE A II. JÁNOS PÁL KATOLIKUS SZAKKOLLÉGIUMimg-phpFelvételt hirdet a 2017/2018-as tanévre a II. János Pál Katolikus Szakkollégium. Az alábbiakban a felvételi hirdetményét közöljük.Komfortos, belvárosi, II. János Pálról elnevezett egyetemi szakkollégium (Hollán Ernő u. 10-12.) várja a 2017-2018-as tanévben is az egyetemre készülő érettségizőket, és a már egyetemistákat és főiskolásokat is! Vagyis mindazokat a keresztény fiatalokat
hívjuk a szakkollégium közösségébe, akik Szombathelyen tanulnak szeptembertől és szeretnének egy olyan helyen lakni, ami egyszerre szellemi műhely, nyüzsgő, vidám közösség és olyan hely, ahol a lélekben is rend születik.

 A II. János Pál Katolikus Szakkollégium sajátossága abban áll, hogy különböző szakokon tanulók több tudományágat képviselve tartoznak egy közösségbe, ami hármas (tanulmányi, közösségi és lelki) pillérre épül a formáció időszakában.

A JELENTKEZÉS HATÁRIDEJE: 2017. AUGUSZTUS 15. kizárólag e-mailen címre kell megküldeni a teljes felvételi dokumentációt (ajánlást, igazolásokat, bizonyítványokat, önéletrajzot szkennelve).

A FELVÉTELI BESZÉLGETÉS IDŐPONTJA: 2017. AUGUSZTUS 22. KEDD, 10:00; HELYSZÍNE: II. JÁNOS PÁL KATOLIKUS KOLLÉGIUM ÉS SZAKKOLLÉGIUM, 9700 SZOMBATHELY, HOLLÁN ERNŐU. 10-12.

A felvételivel, a szakkollégiummal kapcsolatos összes információért az egyetemi lelkészhez, Dr. Németh Norbert atyához, vagy Gaspari Gáborhoz, a szakkollégium titkárához forduljanak bizalommal az email-címen!

FONTOS! A FELVÉTELI TÖRZSLAPHOZ CSATOLNI KELL:

1.         Önéletrajzot

2.         _Motivációs levelet_[1]

3.         1 db fényképet (színes igazolványkép – a szóbeli
elbeszélgetésre kell hozni)

4.         bizonyítványok másolatait (nyelvvizsga stb.)

5.         _EGYETEMISTÁKNÁL ÉS FŐISKOLÁSOKNÁL_ a legutolsó
(aktív) félév indexmásolata (vagy ETR/Neptun kivonat)

6.         EGY RÖVID ESSZÉT

_1. téma_: Külső „zajokkal” bombázzuk magunkat, nem marad idő a
csendre. Szükség van-e ma a csendre?

_2. téma_: A példaképek ereje. Avagy: Miért fontos és milyen a
követendő példa ma?

_3. téma_: A mai társadalom egyik veszélye, hogy „folyékony,
vagyis likvid társadalom”. Mit tegyünk, vagy milyen szerepünk lehet
egy ilyen társadalomban?

_4. téma_: Létezik-e független média?;

7.         EGYHÁZI AJÁNLÁST (plébános, lelkész, hitoktató,
hittanár -- szkennelve, vagy befotózva).

 A jelentkezést minden, fent említett csatolmánnyal e-mailen kell benyújtani 2017. augusztus 15-ig. A BENYÚJTOTT JELENTKEZÉS ELBÍRÁLÁSÁT KÖVETŐEN, A SZAKKOLLÉGIUM
IGAZGATÓSÁGA AZ ARRA ÉRDEMES JELÖLTET BEHÍVJA SZÓBELI ELBESZÉLGETÉSRE 2017. AUGUSZTUS 22-ÁN (KEDDEN) 10.00 ÓRÁRA

A SZÓBELI FORDULÓ; HELYSZÍNE: II. János Pál Katolikus Kollégium és Szakkollégium, 9700 SZOMBATHELY, HOLLÁN ERNŐ U. 10-12.

A RÉSZLETEKHEZ A LINK:

HTTP://SZAKKOLLEGIUM.MARTINUS.HU/?PAGE=FELVETELI