Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Dalok és tanúk Istenről - Zalaegerszegen

Dalok és tanúk IstenrőlOktóber 14-én a zalaegerszegi Art Moziban zenés Isten dicsőítésre és tanúságtételre várják az érdeklődőket.  A plakát pdf-ben letölthető itt! 

A tavaly megalakult Szent Márton Légió idén október 14-én „Dalok és tanúk Istenről” címmel a keresztény hit melletti tanúságtételi eseményt szervez. A helyszín a zalaegerszegi Ady mozi színházterme, kezdés 15 órakor. A szervezők úgy gondolják, hogy a keresztényeknek időről időre a templom falain kívül is meg kell mutatniuk, hogy az istenhit az ember természetes világfelfogása és az ember számára az igazi örömhír – az evangélium – az, amit Jézustól hallottunk, és amit az ő élete, tanítása, halála és feltámadása hitelesített.
A szóbeli tanúságtételek zenei keretbe illesztve hangzanak el. Három együttes dalai, egymás után, egymást erősítve önmagukban is tanúságtételek: a budapesti Műegyetem Katolikus Közösségét a zalaegerszegi Rád Találtam Dicsőítő csoport követi, végül Bolyki Balázs és a Soul and Gospel kórus tesz tanúságot Krisztusról.
Az esemény hátterét a városi katolikus plébániák, a református és evangélikus közösségek együtt adják. Az esemény nyilvános, ingyenes, a szervezők várnak minden érdeklődőt, különösen azokat, akik meg akarnak ismerkedni hívő keresztényekkel.
Várunk TÉGED is !