Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Gyalogos zarándoklat a vasvári Mária neve napi búcsúra

Balogunyomiak zarándoklataSzeptember 9-én délben gyalogos zarándokok kis csoportja gyülekezett a balogunyomi Mindenszentek templom kertjében. A közös Úrangyala imádság után 23 zarándoktestvér és 2 autós kísérő indult útnak a vasvári kegyhely felé. 

Balogunyomiak zarándoklataAz úton Mária énekekkel, rózsafüzér imádsággal ajánlották a Szűzanya gondviselő szeretetébe a fiatalokat, akikért az idei zarándoklatot felajánlották. Útjuk során – mivel jelentős részét a 8-as főúton haladva tették meg – több autós is dudálva, integetve fejezte ki szimpátiáját, a zarándokkeresztet és nemzeti színű zászlót látva. A vasvári plébániatemplomhoz negyed 7-kor érkeztek meg, ahol az autóbusszal érkezett balogunyomi és sorokpolányi testvérek (42 fő) már várták őket, hogy közös imádság után csatlakozzanak az ünneplő körmenethez.

Balogunyomiak zarándoklataAz esti szentmisét Pete Polgár Máté atya, a Brenner János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium lelkésze és püspöki referense mutatta be. Homíliájában utalt arra, hogy a humanizmus jelmondata – Szabadság, Egyenlőség, Testvériség – napjainkban nagyobb erővel bír, mint a Hit, a Remény, a Szeretet. A hamis, az Istent nélkülöző ideológia azonban becsapta az embereket, mert a munkába menekülés, a televízió bálványozása, a vasárnap leegyszerűsítése valójában rabságba taszította őket. A záró áldást követően együtt indultak vissza a hívek Balogunyomba, akik hazatérve együtt adtak hálát a szép zarándoklatért.

Szöveg: Tarsoly Alfonz-fotók: Király Bernadett és Tarsoly Alfonz