Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Martinus Exclusive - Balog József zongoraestjével vette kezdetét a különleges koncertsorozat

Balog József zongoraestjeSzeptember 19-én nagy sikerű koncertet adott a szombathelyi Püspöki Palotában Balog József zongoraművész. Ezzel vette kezdetét a Martinus Exclusive programsorozat. 

Balog József zongoraestjeKülönleges helyszínen, különleges koncert. Röviden így is összefoglalhatnánk a Martinus Exclusive zenei rendezvénysorozat, Püspöki Palotában megrendezésre kerülő előadásainak lényegét. Az elmúlt években csak ritkán volt látogatható a Palota, zenei koncerteket pedig biztosan nem hallgathattak itt az érdeklődők. A Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont egyik célja éppen az volt, hogy a szélesebb nagyközönség előtt is megnyissa a Püspöki Palotát. De még ezt is lehetett fokozni. Dr. Perger Gyula, a központ igazgatójának volt az ötlete, hogy a Díszteremben zenei koncerteket is lehetne rendezni.

Balog József zongoraestjeA koncertsorozat első előadásán Balog József, napjaink egyik legtehetségesebb ifjú zongoraművész látogatott el Szombathelyre és ejtette ámulatba remek játékával az érdeklődő közönséget. Ahogy Perger Gyula köszöntőjében kiemelte: „Balog József hitvallásának origója az “igaz” zene, mely csak őszinte, nemes szívből fakadhat. E meggyőződést igyekszik tolmácsolni játékán keresztül fellépésein minden alkalommal.

Mint kamarazenész is igazi partnere a muzsikus társaknak, nem véletlen, hogy állandó vendége a különböző kamarazenei fesztiváloknak.

Munkásságának sokrétű gazdagsága figyelemre méltó és egyben mindig izgalmas kihívások  elé állítja minduntalan a művészt is. „

Az esten Chopin és Liszt műveket hallhatott a közönség. A program szeptember 20-án a Székesegyházban, Virág András orgonaművész estjével folytatódik. A Püspöki Palotában legközelebb október 24-én Francia Líra címmel  Vörös Szilvia, Razvaljajeva Anasztázia és Dubleba Lívia koncertjére kerül sor.