Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Az áhítat hangjai - Kertesi Ingrid és növendékeinek hangversenye Szombathelyen

Kertesi Ingrid és tanítványai koncertjeOktóber 11-én ötödik estjéhez érkezett a Martinus Exclusive koncertsorozat. A Püspöki Palotában megrendezett koncerten Kertesi Ingrid és növendékeinek előadását hallgathatta meg a közönség.

Kertesi Ingrid és tanítványai koncertjeAz elmúlt évek egyik legszínvonalasabb szombathelyi koncertprogramját állították össze a szervezők a Martinus Exclusive zenei sorozatban. Országos és világhírű művészek adnak koncertet Szombathelyen. Az élményt tovább fokozza a két különleges helyszín: a Püspöki Palota és a Székesegyház.

Október 11-én a Liszt Ferenc díjas, Érdemes és Kiváló Művész, a „Halhatatlanok Társulata” örökös tagja, a Magyar Állami Operaház magánénekese Kertesi Ingrid gyönyörű szopránjában gyönyörködhettek a Püspöki Palotába érkező vendégek. A művésznő pályafutása során elénekelte a négy földrész színpadain az operairodalom valamennyi lírai koloratúr szoprán főszerepét. Sikereket nemcsak hazánkban, hanem pl. Németországban, az Egyesült Államokban is elért. Több rangos nemzetközi zenei énekversenyen ért el kiváló helyezéseket.

Kertesi Ingrid és tanítványai koncertjeSzombathelyi kötődése: évekig tanított a Nyugat-magyarországi Egyetemen, segítve az új generáció kibontakozását. Napjainkban is e missziót tekinti egyik feladatának.  Szombathelyre is három tehetséges tanítványával – Sárközi Xénia, Ambruzs Berill és Farkas András – érkezett. 

Az esten a zeneirodalom legnagyobb alkotóitól – pl. Vivaldi, Mozart, Bach, Mendelssohn  -hangoztak el szerzemények. A következő előadást október 24-én rendezik a Püspöki Palotában. "Francia líra" címmel Vörös Szilvia (ének), Razvaljajeva Anasztázia (hárfa) ÉS Duleba Lívia (fuvola) koncertjére kerül sor.