Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fatimai engesztelés Szombathely- Szentkirály városrészén

Fatimai est SzentkirályonOktóber 13-án, a fatimai jelenések 100. évfordulójáról emlékeztek meg Szombathely szentkirályi városrészén a Szent István tiszteletére felszentelt templomban. 

Fatimai est SzentkirályonAz engesztelés a szokásos módon kezdődött: rózsafüzér imádsággal, majd szentségimádással folytatódott.

Ezen a gyönyörű estén a szentkirályi egyházközség vendége Nagy Gábor Körmenden szolgáló kisegítő lelkész volt. Plébánosunk, Pete Polgár Máté a gyóntatószékben végzett szolgálatot, de a körmenetben együtt ünnepelt a hívekkel.

Fatimai est SzentkirályonGábor atya szentbeszédében elsősorban arra hívta fel figyelmünket, hogy próbáljuk úgy berendezni életünket, hogy a Szűzanya példás életét tudjuk követni. Ugyanúgy, mint a Szűzanya minden élethelyzetben tudjuk teljesíteni az Atya akaratát. Tehát arra buzdított bennünket Gábor atya, hogy életünk folyamán igyekezzünk az Atya munkatársai lenni, példamutató életünkkel tegyünk tanúságot minden ember számára.

Fatimai est SzentkirályonA szentmise után körmenetben vittük ki a csodálatosan feldíszített Szűzanya szobrot a templom körül, majd a szentmise végén a Szűzanyához szóló imákkal köszöntünk el Égi édesanyánktól, hogy egy hónap múlva újra találkozhassunk a szentkirályi templomban.

 

Szöveg és fotó: Geosits Péter