Szombathelyi Egyházmegye

Mocorgó foglalkozás az óvodásoknak Sárváron

Mocorgó foglalkozásokMegkezdődtek október 13-án az óvodásoknak szóló foglalkozások a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskolában.

Mocorgó foglalkozásokOktóber 13-án, pénteken a nagycsoportos óvodásokat hívták iskola előkészítő foglalkozásra a tanító nénik. A katolikus iskolás pedagógusok színes, az egész idei tanévet felölelő, folyamatos programot állítottak össze az óvodás gyerekek számára, amely egy kincskereső, tudásszerző, hétpróbás kaland. Ennek házi figurája Angelicus, a kis angyal, aki minden foglalkozást felügyel és irányít. Hónapról hónapra aktuális, az ünnepekhez igazodó játékokkal várják a gyerekeket, akik a találkozások alkalmával gyűjthetik az ismereteket, így a tanév végére, júniusban megkapják a tudás ládikáját.

 

Mocorgó foglalkozásokAz első alkalom során örömzenére tapsoltak, mozgáskottára tornáztak, valamint egy meseládikóból kibújó harcos kisegér történeteit, próbatételeit élhették át a lelkes lurkók. A nagyszámú érdeklődő alig fért el pénteken a termekben. A jó hangulatot bizonyítja, hogy a kicsik másfél órán keresztül fáradhatatlanul dolgoztak, és észre sem vették, hogy közben mennyit tanultak, mivel a mese varázsában az idő és az események is gyorsan szálltak. Egyaránt jól érezte magát gyermek, szülő és pedagógus, öröm volt látni a csillogó szemeket, az elbűvölt tekinteteket, mert a játék mindenkit elvarázsolt.

Mocorgó foglalkozásokA nap zárásaként az ovisok hazavihették magukkal Angelicus kicsinyített mását, hogy otthon is folytatódhasson a játék, továbbá egy színes pontgyűjtő füzetet is kaptak, melybe minden hónapban az új élmények után gyűjthetik a pecséteket. 

A Szent László Katolikus Általános Iskola várja mindazokat, akik szeretnének még csatlakozni a programhoz. A következő alkalom november 10-én lesz, amikor többek között Szent Márton történetével ismerkedhetnek meg, majd lampionos felvonuláson is részt vehetnek az óvodás gyermekek.