Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

5 éves a II. János Pál Katolikus Kollégium és Szakkollégium

5 éves a szakkollégiumAlapításának 5 éves évfordulóját ünnepelte 2017. október 19-én a II. János Pál Katolikus Szakkollégium. Dr. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét a Zárda-templomban. Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Vas Megyei Közgyűlés elismerő oklevelet adományozott a Szakkollégiumnak.

5 éves a szakkollégiumA Szombathelyi Egyházmegye 2012 júliusában alapította meg a II. János Pál pápáról elnevezett Szakkollégiumát, az értékteremtés műhelyeként, ami egyszerre elegáns szállás és ugyanakkor szellemi műhely, nyüzsgő, vidám közösség is, vagyis olyan hely, ahol a lélekben is rend születik.

A kollégiumban lakó diákok az egyetemi oktatással párhuzamosan a Szakkollégiumunkban megkapják azt a keresztény perspektívát, amelyből rálátnak saját és mások szerepére is a társadalomban, megtapasztalják a csapatmunka közösségi örömeit és hitükben is gazdagodnak.
Mindezt immár 5 éve. Azóta a számtalan élmény amiben a diákok részesedtek egy-egy évben, a lelkigyakorlatok, a közös imaalkalmak, a kirándulások, a spontán grillparty-k, szórakoztató estek messzire vitték a Szakkollégium és vezetőjének, dr. Németh Norbert atyának jó hírét. Ezért is lehetett, hogy a Veni Sancte-val egybekötött jubileumi estre a szakkollégium egykori diákjai is eljöttek.

5 éves a SzakkollégiumA születésnapi este szentmisével kezdődött. Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszédében kiemelte: hármas oszlopon kell nyugodnia a szakkollégiumban eltöltött éveknek, amelyek segíthetik a diákokat életüket kiteljesíteni. Nyitottság a világra, a bölcsességre; fontos a munka, a szeretet, a nagylelkűség és az imádság, amely biztosítja Isten közelségét.
Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszédét meghallgathatják itt.

A szentmise után Fülöp Attila az EMMI helyettes államtitkára, Dr. Hende Csaba az Országgyűlés alelnöke, és Dr. Németh István az ELTE szombathelyi koordinációs rektorhelyettese mondott köszöntőt a templomban.

5 éves a SzakkollégiumAz est a Szakkollégium tornatermében humoros előadással, tánccal és köszöntőkkel folytatódott. Harangozó Bertalan, Vas Megye Kormánymegbízottja mellett dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere is köszöntötte a Szakkollégium diákjait, vezetését az 5 éves évforduló alkalmából. Polgármester Úr Elismerő Oklevelet is átadott dr. Németh Norbertnek, ahogy ezt megtette Balázsy Péter, megyei jegyző is. Ünnepi köszöntőjében dr. Németh Norbert, a igazgató kiemelte: a szakkollégiumi élet szervezésének fő szempontja, hogy a kollégisták olyan szakmailag és lelkileg is inspiráló közegben éljenek, ami a közösséget mindig összetartja és erősíti. A keresztény világképet tágítja, a szellemi fejlődésünket megsegíti és a párbeszédre való készséget is erősíti.
Dr. Németh Norbert igazgató beszéde meghallgatható itt.

A pezsgős koccintás után jó hangulatú beszélgetés és agapé zárta a napot.