Szombathelyi Egyházmegye

Imaest a tiszta szerelemért

Imaest a tiszta szerelemértAz előző évekhez hasonlóan idén is a Ferences templom adott otthont a Tiszta Szerelem Imaestnek Szombathelyen.

Imaest a tiszta szerelemértNagyon sokan gyűltünk össze október 18-án este Szombathelyen, de nem csak itt, hanem szerte az országban, sőt a határon túl is (Budapest , Győr, Piliscsaba, Pécs, Hódmezővásárhely, Eger, Debrecen, Sülysáp, Érsekújvár, Brassó, Csíkszereda, Szatmárnémeti).

Az est szentmisével kezdődött, melyet Dr. Székely János püspök atya mutatott be, majd egy fiatal házaspár tanúságtétele, szentségimádás, közbenjáró ima és agapé következett. A zenei szolgálatot a KID zenekar látta el.

Imaest a tiszta szerelemértImádkoztunk azért, hogy tudjunk Jézus mellett dönteni, rátekinteni úgy, mint a vízen járó Péter! Kértük az Úr segítségét, hogy nemi identitásunkat az Ő akarata szerinti, eredeti szépségében élhessük meg kapcsolatainkban. 

A program célja az volt, hogy minél jobban segítsük a fiatalokat a tisztaság megélésében, hogy aztán boldog házasságban élhessenek, szerelmük által is tanúságot téve a krisztusi értékrendről. ​​

 

Szöveg: Kissné Takács Eszter-Fotó: Szmodics Petra és Piatrik Pió