Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Egészségnap a jánosházi Szent Imre Általános Iskolában

Vetélkedő 1.A jánosházi Szent Imre Általános Iskola harmadik éve rendezte meg a már hagyománynak tekinthető Egészségnapot.

Kóstolás 1.Ezen a rendezvénysorozaton nyomatékosabban irányítjuk gyermekeink figyelmét az egészségre, ami nem a betegség hiányát jelenti, hanem egy tudatosan szervezett életformát. Iskolánkban változatos programok várták tanulóinkat október 26-án. A nap egy rövid megnyitóval indult, majd csoportokba osztva vettek részt a gyerekek játékos vetélkedőkön, ételkóstoláson, új mozgásformákkal ismerkedhettek meg, pl. a taekwondo alapjait gyakorolhatták. A szülők ebben az évben is sokat segítettek, hiszen a sok-sok finomság, ami az egészség jegyében készült, az ő munkájuk eredménye. Egy lelkes család látványkonyhát is varázsolt az iskola egyik osztálytermébe és a gyerekek szeme láttára készültek a finomságok.
Természetesen a játék, a sport sem maradt ki a nap eseményeiből. Délután osztálymérkőzésekkel folytatódott a programsorozat, ahol a közösséggé tartozás örömét is megtapasztalhattuk a sportszerűség mellett. Az alsó tagozatosok kézműveskedéssel is színesítették az Egészségnapot.


Szöveg: Vargáné Steiner Gyöngyi