Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Tesónap (Szakkollégisták Testvéreinek Találkozója)

Tssónap a Szakkollégiumban2017. október 26-27. között a II. János Pál Katolikus Szakkollégium diákjai testvéreiket látták vendégül az intézményben.

Tesónap a SzakkollégiumbanEgyetemista létünk egyik velejárója, hogy közeledik az a pont, amikor el kell válnunk a megszokott otthonunktól és megkezdeni az önálló életünket. Azonban sok esetben a szülőktől való függetlenedés a testvérektől való elszakadást is maga alá vonja. Ennek viszont nem kellene így lennie.

Péntek délután hétkor kezdtük meg a közös hétvégét. Együtt vacsoráztunk, amit éjszakába nyúló társasjáték est követett. Nagyon jó hangulat uralkodott.

Szombati napunkat fakulatívan kezdtük meg. Nehézségekbe ütközhettünk a korai keléssel kapcsolatban, de nem volt más választásunk, mert a főzőversenyre szánt ételekkel délután egyig kellett a három tagú zsűri elé járulni. Négy csapat vett részt a versenyen a kollégium két konyháját igénybe véve. A zsűrizést követően együtt ebédelt a program 18 résztvevője, amikoris lehetőségük volt egymás ételeit megkóstolni. Az asztali áldást Németh Norbert atya biztosította, aki nem csak az intézmény igazgatója, hanem a zsűri egyik tagjaként is részt vett az eseményen.

A program közös városnézéssel zárult, melyet Kocsis Edina kollégiumunk lakója vezetett kellő történelmi ismeretek birtokában.

Célunk az volt, hogy egy újabb oldalát ismerjük meg egymásnak a testvéreinken keresztül továbbá, hogy felismerjük a személyiségükben azt az értéket, amit elvesztegetés lenne kihagyni "felnőtt" éveinkből.

Szöveg: Laczkó Éva Mária, szakkollégista