Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szent Márton ünnep 2017 - Vesperás a Székesegyházban és lampionos felvonulás

Szent Márton Ünnep 20172017. november 10-én Szent Márton ünnepének előestéjén újra közösen imádkozták a vesperást az egyházmegye hívei és a papság a Székesegyházban. 

Szent Márton Ünnep 2017Rövid szentbeszédében dr. Székely János megyéspüspök Szent Márton állította a hívek elé példaképként, aki megszánta a didergő koldust, megosztotta vele köpenyét. Sokan megtehették volna ezt az emberek közül, de csak ő tette. Szeretete hitéből fakadt. Ne szóval, hanem tettekkel szeressünk, mondta megyéspüspök atya. 
Dr. Székely János beszédét meghallgathatják itt.

A vesperást a már mindenki által várt lampionos, gyertyás körmenet követte a Székesegyháztól a Szent Márton-templomig. A mai napra elkészült a tér, így már itt tarthatták meg az ünnepséget.

Szent Márton Ünnep 2017Beszédében dr. Székely János megyéspüspök kitért rá: Szent Márton életén keresztül beragyogott a világba az Isten és emberszeretet fénye. Legyen a mi életünk is ilyen. Sugározzuk ezt a fényt az emberek felé, úgy ahogy tette ezt Brenner János is. Rajta keresztül a kommunizmus sötét világába beragyogott a Nap. Egyben újra meghirdette az Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Váltsuk meg Szent Márton köpenyét! akcióját. A következő hetekben a templomokban az erre kihelyezett kosarakba lehetőségük lesz a híveknek elhelyezni a rászorulóknak szánt adományaikat. 
Dr. Székely János beszédét meghallgathatják itt. 

Szent Márton Ünnep 2017Részletek a templomokban. Ünnepi beszédet mondott dr. Puskás Tivadar polgármester is, aki hangsúlyozta: fontos, hogy Szent Márton szellemiségét, a segítés szellemiségét őrizzék és gyakorolják Szombathely lakói. Dr. Puskás Tivadar beszédét meghallgathatják itt. 

Az ünnepséget a Szent Márton szobor megkoszorúzása zárta.