Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fatimai est Dozmaton

Fatimai est Dozmaton2017. november 13-án Bucsu, Dozmat, Sé és Torony hívei Dozmaton gyűltek össze, hogy együtt imádkozzanak a fatimai Szűz Anyához.


Fatimai est DozmatonAz est szentségimádással kezdődött, melyet Dr. Perger Gyula toronyi plébános úr vezetett. A szentmise elején Gyula atya köszöntötte az est vendégét, Keresztfaly Péter OSB atyát, a korábbi felsőőri (oberwarti) plébánost, aki jelenleg Máriacellben magyar gyóntató.

Péter atya szentbeszédében kitért a celli Szűz Anya szolgálatában szerzett tapasztalataira, az ott végzett elmélkedésiről. Kiemelte a ránk vonatkozó isteni terv teljesítésének fontosságát, amelyet állandó imádkozással és böjtöléssel, valamint az Isten házának gyakori és elmélyült látogatásával lehet elérni. Felhívta a figyelmet arra, hogy fokozatosan el kell hagyni a bűnös, vagyis az Isten nélküli életet. Tiszta szívvel kell élnünk, amely által hatással lehetünk embertársainkra, jó irányba befolyásolhatjuk a ránk bízottak életét, a magunk és mások üdvösségéért. Végül beszélt a megtérés kegyelméről, amelyre a közelgő Advent kitűnő alkalom.   

Fatimai est DozmatonSzöveg és fotó: Magyar Ákos