Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Információk Dr. Konkoly István nyugalmazott megyéspüspök temetésével kapcsolatban

Dr. Konkoly István megyéspüspökDr. Konkoly István nyugalmazott szombathelyi megyéspüspök gyászmiséje és temetése november 29-én, szerdán 11 órakor kezdődik a szombathelyi Székesegyházban. A szertartást élőben közvetíti a Mária Rádió Szombathely, emellett az alábbi videó csatornán is látható. 

A gépkocsival érkezők számára az Óperint utcai és az MMIK melletti parkolók igénybevételét ajánljuk (az Ady tér felől a Székesegyház a Romkert sétányon keresztül is megközelíthető). 

Püspök atya holttestét 9:30 órakor ravatalozzák fel a Székesegyházban. 

A szentmise előtt rózsafüzért imádkozunk. 

A szentmise főcelebránsa dr. Erdő Péter, bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek. Szentbeszédet mond: dr. Márfi Gyula veszprémi érsek.  A temetési szertartást dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök vezeti. 

A szentmisét követően Püspök atya holttestét a Székesegyház püspöki kriptájában helyezzük végső nyugalomra. A temetési szertartás alatt a hívek a Székesegyházban maradva kapcsolódhatnak be a szertartásba, melyet kihangosítunk. 

A szertartást követően lehetőség lesz a sírt felkeresni. Kérjük a koszorúk és sírcsokrok mellőzését, ehelyett szentmisék mondatásával emlékezzünk elhunyt főpásztorunkra.