Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Jánosházi kisdiákok pályaorientációs napja

Pályaorientációs napBár egy alsós kisgyermeknek még messze van a pályaválasztás ideje, érdekes foglalkozásokkal ismerkedni mégsem korai. Ezt tették a Szent Imre Általános Iskola 3. osztályos tanulói november 30-án.

Pályaorientációs napA gyerekek Celldömölkre utaztak, ahol először látogatást tettek az Antók Nyomdában. Izgatottan figyelték, hogyan készülnek a nyomólemezek, hogyan lesz a négy alapszín felhasználásával színes az újság. Érdekes volt látni a hatalmas festéktartályokat, papírtekercseket, a villámgyors nyomdagépet, amely 38000 újságot készít el egy óra alatt. Külön öröm volt, hogy a Nyomda udvarán a frissen hullott hóban hógolyózni lehetett!

Második állomás a Celldömölki 1. Posta volt, ahol rengeteg titokra fény derült. Láthatták, mitől valódi egy papírpénz, azt is, milyen hatalmas szekrény őrzi azt. Bepillanthattak az ott dolgozók munkájába, hogyan kell egy csekket, levelet, küldeményt átvenni, megtudták, hogy kóddal nyílik a pénztár zárja, s mennyi csomag sorakozik, hogy a címzetthez eljusson. Egy külön teremben levelet írhattak haza, majd lepecsételték a borítékot és fel is adták. Örültek annak, hogy előre elkészített rajzaik felkerültek a postai faliújságra.

Köszönjük, hogy a gyerekek bejárhatták a két munkahelyet, s szeretettel fogadták őket. 

Szöveg: Horváthné Kulcsár Gyöngyi-Fotó: Szabó Istvánné