Szombathelyi Egyházmegye

Adventi gyertyagyújtás a kámoni plébánián

adventi gyertyagyújtásImmár hagyománnyá vált plébániánkon, Advent első vasárnapjához kapcsolódva az esti szentmiséken a közös gyertyagyújtás, és az adventi koszorúk megáldása.

adventi gyertyagyújtásA szombati előesti szentmisére, és Advent első vasárnapján estére sok család ismét elhozta az adventi koszorúit a herényi és kámoni templomba, hogy Szabolcs atya megáldja azokat. Majd pedig közös gyertyagyújtassal imádkozhattunk a koszorúk körül.

 

Az advent a készülődés ideje. A várakozás, a virrasztás időszaka. Szabolcs atya a napi evangéliumhoz igazította szentbeszédét, kiemelve az evangélium kulcsgondolatát: Virrasszatok! Végezetül pedig kérte, hogy közösen álljuk körül koszorúinkat, és teremtsünk lelkünkben megfelelő készületet Urunk születésére.

 

A félhomalyos templomban igazi lelki élményt jelentett a szentmise, és méltó kezdete volt az előttünk álló időszaknak. 

adventi gyertyagyújtásA mise végén megáldásra került mindkét egyházközségben a Szent Család képe, mellyel útnak indult egy régi szép hagyomány. A szállást keres a Szent Család ájtatosság keretében a részt vevő családok nemcsak a megáldott koszorúk körül imádkozhatnak, hanem közösen a Szent Család képénél is, plébániánk minden családjáért.  

Szöveg és fotó: Koroknai András