Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Adventi műsor a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában

Adventi műsorA Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában 2017. december 13-án az esti szentmisét megelőzően a Mindszenty iskola 4.b. osztályos tanulói adtak adventi műsort. A diákokat Vonyóné Pass Márta és Siposné Bajzik Hajnalka tanító nénik készítették fel.

Adventi műsor a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában.A szereplők előadásában verset, furulyajátékot, közös éneklést és egy rövid táncot láthattak, hallgathattak a megjelentek. Ezen kívül a jelmezbe öltözött gyerekek Tolsztoj meséjét is megidézték a kórházkápolnában. Panov apó, az idős suszter karácsony éjszakáján arra gondolt, hogy ha a Kisded az ő házába érkezne, akkor milyen szeretettel gondoskodna róla. Ekkor hirtelen egy hang szólította: „Panov apó, Panov apó! Azt kívántad, hogy megláthass, hogy betérjek a műhelyedbe és megajándékozhass. Holnap reggeltől estig figyelj, és én eljövök. Légy nagyon figyelmes, hogy felismerj!” Panov apóhoz másnap sokan betértek, eljöttek az éhező, szomjazó, fázó szegények, akiken segített, azonban ő mégis reményvesztett és szomorú volt, hiszen a leginkább várt vendége mégsem érkezett meg. Aztán leszállt az este és Panov apó kicsi műhelyében ismét megjelentek a rászorulók, akiknek aznap már enyhítette a sorsát, és a titokzatos hang ismét megszólalt: "Éhes voltam, és adtál ennem. Szomjas voltam, és adtál innom. Nem volt ruhám, és felruháztál. Amikor ma segítettél az embereken, nemcsak rajtuk segítettél, velem is jót tettél."

Adventi műsor a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában.A gyerekek előadása rámutatott az advent legfontosabb üzenetére, hogy embertársainkban, de legfőképp a szükséget szenvedőkben lássuk meg a hozzánk betérő Üdvözítőt és ne szalasszuk el az alkalmat az irgalmas szeretetre. Így Panov apóval együtt majd elmondhatjuk: „Lám, lám. Szóval mégis itt volt.”

Szöveg: Dr. Kovács Mónika Ph.D.