Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fatimai engesztelés Szombathely – Szentkirály városrészén

Fatimai est SzentkirályonA Szent István királyról elnevezett templomban Szombathely – Szentkirály városrészen található templomba a részleges áramszünet sem tudta megakadályozni, hogy nagy számban jelen lévő hívek megtartják december havának fatimai engesztelő estjét. 

Fatimai est SzentkirályonAz orgonát pótolta a harmónium, a teljes fény hiányát a félhomály a templom egyes részein. De ezek csak külső körülmények, amelyek nem játszanak fontos szerepet egy olyan ádventi hangulatú fatimai megemlékezésen, mint amilyen december 13-án volt szentkirályi templomban.

Szentségimádással kezdődött, majd a rózsafüzér titkain való elmélkedéssel folytatódott esti imádságunk, amelyet plébánosunk Pete Polgár Máté vezetett. Plébániánk vendége ezúttal Nagy Péter Gellénháza plébánia kormányzója volt, aki a szentségimádás alatt a gyóntatószékben végezte szolgálatát,  majd Ő mutatta be a legszentebb áldozatot, a szentmisét.

Fatimai est SzentkirályonPéter atya szentbeszédében elsősorban arra buzdította a jelen lévő hívőket, hogy legyenek a mai állandó változó világban az Atya munkatársai, olyan fénylő pontok, akik Krisztus útján járva eligazodást nyújtanak a most még a sötétben tévelygőknek. Péter atya nagyon sok költői idézettel, bibliai szakaszokkal alátámasztva gondolatait arra kérte a jelenlevőket, hogy elsősorban a tiszta szívből jövő imádság érjen fel a mindenható Atya elé, mivel "Az Istent szeretőknek minden a javukra válik" (Róm 8,28) .  Brenner János újmisés jelmondata és papi életének vezérgondolata volt, aki ezzel a lelkülettel élt és halt Krisztusért és a rábízottakért.

Ennek megfelelően kell embertársainkhoz a mindennapi életünkben viszonyulnunk.

A szentmise után körmenetben tettünk tanúbizonyságot hitünkről, majd együtt imádkoztunk a rászorultak testi és lelki gyógyulásért.

Szöveg és fotó: Geosits Péter