Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Év végi hálaadás és szilveszteri bál Nagysimonyiban

Év végi hálaadás és szilveszteri bál NagysimonyibanAz év utolsó napjához érve, 2017. december 31-én, a 18.00-kor kezdődő szentmisében adtak hálát a nagysimonyi hívek az elmúlt év kegyelmeiért. A szentmisét Balasi István plébános celebrálta, majd a szentmise végén Bődi Gábor, a Patrona Regni-Hungariae Alapítvány nevében tartott évértékelő beszédet.  A szentmisét követően vette kezdetét az immáron harmadik alkalommal megrendezésre kerülő szilveszteri bál. 

Év végi hálaadás és szilveszteri bál NagysimonyibanA vacsora elején Balasi István atya és Lábas Sándorné köszöntötte a bál résztvevőit. Közel 50 fő vett részt a mulatságon. Éjfél előtt pár perccel a sitkei katolikus templomban, a hálaadó éneket, a Te Deumot énekeltük majd a Himnusz eléneklésével köszöntöttük az új évet.

Az eddigiekhez képest kicsit másmilyen volt ez a szilveszteri bál, hiszen nem Nagysimonyi, hanem Sitke, azon belül is a Dr. Saly Lászlóról elnevezett közösségi ház adott otthont a rendezvénynek. Ennek oka, hogy az eddig használt volt iskola épülete átalakításra került, így az alapítvány rendezvényeinek már nem tud helyet biztosítani. Az említett helyhiány nagy probléma a közösség életében, amit a jövőben mihamarabb szeretnénk megoldani pályázati lehetőségekkel, bízva a körülöttünk lévő jó szándékú, értünk tenni akaró emberek támogatásával. A rendkívül jó hangulatú bál hajnali 3 órakor ért véget.

 

Visszatekintve pedig a 2017-es évre, az Alapítvány szervezésében a következő programokra került sor:

Április 22-én tartottuk az Alapítvány immár III. Jótékonysági bálját, amelyet nagy siker övezett. Május 1-jén 55 fővel csatlakoztunk az Egyházmegyei Zarándoklathoz, melynek úti célja Esztergom volt. Augusztus 19-én, 41 fővel kirándultunk Bakonybélbe, Zircre és a Sobri Jóska Kalandparkba. A Szent Mauriciusz Monostorban vehettünk részt szentmisén majd a Zirci Arborétumot, az Apátságot tekintettük meg végezetül feledhetetlen kikapcsolódásban volt részünk az említett Kalandparkban, ahol fiatalok és régebb óta fiatalok akár még vízi biciklire is pattanhattak. Augusztus 26-án csatlakozva az 1Úton Zarándoklathoz szintén útra keltünk, gyalog, hogy együtt imádkozzunk a Kiscelli Szűz Anyánál közös és egyéni céljainkért. Október 8-án, dr. Székely János püspök úr mutatott be ünnepi szentmisét a nagysimonyi Szent András-templomban, melyet a hívek zsúfolásig megtöltöttek. Október 21-én 54 fővel kirándultunk Budapestre, a Titanic kiállításra majd a Szent István Bazilikában vehettünk részt egyedi körbevezetésen és szentmisén, melyet Snell György püspök úr mutatott be. Végezetül november 25-én, 52 fővel Pozsonyba kirándultunk az adventi vásárra.

A szervezők hálásak mindazoknak, akik valamilyen formában hozzájárultak ezen esemény sikeréhez illetve megtisztelték rendezvényüket.

Szöveg és fotó: Bődi Gábor