Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Megjelent a Martinus és a Kalendárium

martinusHosszas előkészítő munka és sok-sok várakozás után megjelent az Egyházmegye új havilapja a Martinus, valamint az első alkalommal az Egyházmegye által készített 2009-es Kalendárium. A megyéspüspök köszöntöjével indult útjára mindkét kiadvány, mely meghatározó szerepet kíván betölteni az Egyházmegye kommunikációs stratégiájában. Amikor idén márciusban megújult egyházmegyei honlapunk és internetes hírlevelünk, már javában zajlottak az új kiadványok előkészítésének munkálatai. Az Egyházmegye hírei így több csatornán juthatnak el az érdeklődőkhöz.

A havilap elsősorban azokat kívánja megszólítani, akik nem tudják internetes oldalunkat gyakran elérni, ugyanis rövidített formában az újságban is megtalálhatók a honlapon szereplő hírek. Az első lapszámból kiderül, hogy hogyan is kapott nevet újságunk, beszámoló olvasható a sydney-i ifjúsági találkozóról, valamint Brenner János boldoggá avatási ügyének állásáról. Az Életképek rovatban az elmúlt hónap eseményei kerülnek terítékre, valamint bemutatkozik a becsehelyi Keresztelő Szent János Plébánia. Lelkiségi rovat és fiataloknak szóló oldal is található a magazinban, melynek nem titkolt célja, hogy a család minden tagja megtalálja benne a számára érdekes olvasnivalót.

A Martinus megtalálható az Egyházmegye minden templomában, a Szombathelyi Egyházmegyén kívülről pedig előfizethető a címen.

kalendariumA Kalendárium 2009-es száma azért különleges, mert először készítette teljes egészében az Egyházmegye. Az egész évre szóló olvasnivalók összeállításánál szintén az volt a szempont, hogy mindeki találjon benne számára érdekes olvasnivalót. Így hosszabb írás olvasható Szent Pál apostolról, bemutatkoznak az Egyházmegye rejtett kincsei, de tanulságos történetek és imádságok ugyanúgy megtalálhatók benne, mint a receptek, a rejtvények és a viccek.

A Kalendárium az Egyházmegyében minden templomban megvásárolható, az Egyházmegyén kívülről pedig a  email címen rendelhető meg.

Az Egyházmegye immár tudatosan törekszik arra, hogy kiadványai ne csak szépek és értéket közvetítők legyenek, hanem környezetbarát alapanyagból is készüljenek. Éppen ezért mindkét kiadvány újrahasznosított papírra készül.

A kiadványokkal kapcsolatban bővebb információval az Egyházmegye Sajtóirodája szolgál a címen.

kr