Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Ökumenikus imahét Uraiújfaluban

Ökumenikus imahét2018. január 21-én kezdődött az Ökumenikus imahét. A Répcelaki Plébánia területén Uraiújfaluban az evangélikus templomban gyűltek össze a keresztény felekezetek hívei. Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök hirdetett igét.

Ökumenikus imahétGyökössy Endrét idézte: az ökumené nem emberi igyekezet, hogy ami szétszakadt azt ügyes, okos emberi kompromisszumokkal összekössük. Hanem olyan mint egy régi szekér kerekei. Ha közeledünk mindannyian Krisztushoz, a kerék középpontjához, akkor egymáshoz is közeledünk. Az ökumené megtérés, kegyelmi ajándék, amit odaföntről kaphatunk. Krisztusra akarunk figyelmi a mai estén, hogy szavai megérintsenek minket és ki-ki a maga megtérésének útján kicsit előbbre lépjen, mondta Székely János.

Ökumenikus imahétA felolvasott evangéliumi szakasszal kapcsolatban elmondta: a világtörténelem végén, a Végítélet bírája fog minket számon kérni cselekedeteinkről. Pl. segítettünk-e a szegényeken. Hangsúlyozta: napjainkban óriási vagyoni egyenlőtlenség van a világban, aminek következménye, hogy a Földön élő emberek túlnyomó többsége nagyon szegényen él. Több száz millióan éheznek, naponta 18.000 gyermek hal éhen. Talán sokszor azt gondoljuk, hogy mi nem tudunk ezen segíteni, mondta Székely János. Pedig tudunk: adjunk abból amink van, osszuk meg másokkal. Székely János kiemelte: az ökumené közös megtérést is jelent, amely lehetőséget ad arra, hogy egymás kincseit felfedezzék és egymástól még többet tanuljanak.

Dr. Székely János megyéspüspök igehirdetését meghallgathatják itt. Az Ökumenikus imahét eseményeiről a www.martinus.hu oldalon kaphatnak bővebb tájékoztatást.