Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Az élet kenyere - A Sárvári Oratórikus Kórus előadása - Jegyek már kaphatók

szomb-plakatA Sárvári Oratórikus Kórus idén márciusban, felújított formában három előadást adva viszi színre sikerdarabját: Az élet kenyere című  musicalt. Sárvár határain túl Celldömölkön és Szombathelyen találkozhatnak a zenerajongók a Jézusról szóló darabbal.

Az előadás az amerikai Marty Haugen: Feast of life című zenés darab magyar változata, amely Jézus életét mutatja be Lukács evangéliuma alapján. Magyar szövegét a Sárvári Oratórikus Kórus karnagya, dr. Szalai Ferencné írta. A zenemű a Megváltó életének legfontosabb eseményeit mutatja be 11 zenés tételben. Különleges értéke a modern zenei megformáltsága, amely egyedülálló Magyarországon. Marty Haugen zenéje fiatalos, felcsendül benne gospel, dzsessz, soul, blues, rock, valamint héber és szláv dallamvilág, és eredeti gregorián motívum is. A dalokat egy kisebb zenekar, zongora, gitár, fuvola, és dob kíséri. Vidámság és örömzene hatja át az egész művet, amelyet táncbetétek is színesítenek. Az énekszólókra és négyszólamú vegyes karra írt zeneműben közel 80 énekes, 6 tagú zenekar és gyerekkórus lép fel, igazi élményt nyújtva minden korosztály számára.

 A darabból CD-t és magyar kiadású kottát is készített a kórus, lehetővé téve, hogy Lukács evangéliumának ez a feldolgozása mások számára is elérhető és előadható legyen.

 Korosztálytól függetlenül igazi élményt nyújt azok számára, akik vonzódnak a keresztény értékrend iránt és értékes, ugyanakkor könnyed, mai hangvételű zenés műsorra vágynak.

Az előadásra 2018. január 1-jétől 1.500,- Ft és 3.000,- Ft értékben kaphatók jegyek Szombathelyen a Bartók Teremben, Celldömölkön a Kemenesaljai Művelődési Központban, és Sárváron a Lilaudvar Kávéházban (Batthyány u.41.) valamint interneten a http://sok.info.hu/jegy weboldalon.

 Előadások:

Celldömölk, Kemenesaljai Művelődési Központ: 2018.03.03. (szombat) 18 óra. Szombathely, Bartók Terem: 2018.03.24. (szombat) 19 óra, és 03.25. (vasárnap) 15 óra.

LINKEK:

REKLÁMFILM:https://www.youtube.com/embed/FVcyMmkTUzc


FACEBOOK ESEMÉNY:

https://www.facebook.com/events/165642290851578/

TARTALOM:
Az előadásban olyan történetek elevenednek fel, mint a betlehemi születés /Várunk Rád, jöjj Emmanuel!/, Jézus bemutatkozása a názáreti zsinagógában /Az Isten felkentje/, a tanítványok elhívása /Vedd kereszted, kövess!/, a passió története /Nézz ránk, Megváltónk!/, valamint a feltámadás utáni találkozás a tanítványokkal /Emmausi úton/. Jézus tanításai, legfontosabb példabeszédei is megszólalnak a zene és a színjátszás nyelvén, köztük az irgalmas szamaritánus /Ki szeret engem?/, és a tékozló fiú /Isten arca felderül/ története.