Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

15 éve a rábakethelyi, máriaújfalui és farkasfai hívek szolgálatában

15 éve a rábakethelyi, máriaújfalui és farkasfai hívek szolgálatában15 év nem kevés idő! Ennyi ideje szolgálja Rimfel Ferenc - jelenleg szentgotthárdi plébános – Rábakethely, Máriaújfalu és Farkasfa híveit. Az énekes gyerekek a 2008. szeptember 7-ei, vasárnapi szentmisén köszöntötték lelkipásztorukat az Ároni áldás című ifjúsági énekkel, s az egyházközség egy gyönyörű virágtállal. 

A köszöntés szavai a következők voltak:

Főtisztelendő Plébános Atya!

Egyetlen egy szívvé forrott össze ma ez a nagy közösség, s ezt a szívet az öröm és hála ünnepi érzése dobogtatja, mert megjelent köztünk az Úr fölkentje, Krisztus apostola, szeretett Lelkipásztorunk. Fenséges örömünnepünk van ma, melyben benne ég a szívünk minden nagy és szent érzése. Lobogó oltárt gyújtottunk a lelkekben, elhoztuk a természet mosolyát, a nyár virágait, hogy méltóan köszöntsük Plébános Urunkat, aki már 15 éve a rábakethelyi, máriaújfalui és farkasfai hívek lelkipásztora. Boldogok vagyunk, hogy Isten kegyelméből olyan lelkipásztort kaptunk, aki 15 éven keresztül sokat fáradozott úgy lelkiekben, mint az építkezések és a tatarozások terén. Ezért hálás köszönetünket szeretnénk kifejezni: Köszönjük az áldozatos munkáját!

Kérjük a jó Istent, hogy még hosszú éveken keresztül tartsa és éltesse ebben a nehéz, de nemes hivatásában! Imáinkkal segítőtársak szeretnénk lenni, hogy Isten igáját cipelve tudjon élete céljának a végére érni. Ehhez adjon a jó Isten testi, lelki erőt, hogy még hosszú évekig hirdethesse templomunkban az evangéliumot, az Isten igéjét! A Szűz Anya védő pártfogását kérjük a most kitűzött, nagy tervének a megvalósításához!

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Isten éltesse Rimfel Ferenc plébános atyát!

Lőrincz Gábor