Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Városmisszió Szombathelyen és Kőszegen

img-21652018. február 12-én városmisszió indul Vas megye két városában: Szombathelyen és Kőszegen. Az önkéntesek több utcát is végigjárnak. Részletek a sajtóközleményben olvashatók. 

A közösség megtartó erejét, egymás kölcsönös megismerését és személyes segítségét ajánlja a Szombathelyi Katolikus Egyházmegye püspöke Székely János a megyeszékhely lakosainak írott üzenetében. Az egyházfő önkéntes segítőket küld, hogy a nevében átadják nyílt levelét azoknak, akikhez ellátogatnak a lakóhelyükön. E példátlan kezdeményezés hiányt pótló, hiszen így olyanoknak is alkalma nyílik a katolikus egyház értékeinek megismerésére, akikhez máshogyan nem jutna el ez az ismeret.

 

A címzettek megismerhetik a kereszténységet, jelentkezhetnek keresztelésre, egyházi házasságkötésre, imatámogatást kérhetnek, tartalmas beszélgetéseken és programokon vehetnek részt, szerető közösségre találhatnak vagy karitatív segítségben részesülhetnek. Mindennek lehetőségét kínálja a püspöki levél, amely egyben személyes meghívás is. A meghívón túl egy esti imafüzetet is ajánl és ajándékoz a főpásztor a szombathelyi családoknak.

 

Székely János püspök levelében jelzi, hogy tenni szeretne azért, hogy „minél több csillogó szemű, örömmel teli ember éljen itt a Szombathelyi Egyházmegyében,” és hogy az itt élő emberek átélhessék, hogy részesei egy hatalmas és szeretetteljes isteni tervnek ...

 

A családokat és egyedül élőket meglátogató önkéntesek február 12-től egy hónapon keresztül közel 1200 lakásba igyekeznek eljuttatni a püspöki levelet az alábbi utcákban:

Áfonya, Apáczai Csere János, Bakó József, Bem József, Bogáncs, Csillag, Deák Ferenc, Eper, Faludi Ferenc, Fenyő, Gazdag Erzsi, Holdsugár, Hunyadi János, Kaposi János, Kassák Lajos, Kikelet, Kisfaludy Sándor, Kodály Zoltán, Korpás, Külső Pozsonyi, Külső-Zanati, Nagy László, Napsugár, Rohonci, Temesvár, Üstökös, Váci Mihály, Vénusz, Vörösmarty Mihály

Kedvező fogadtatás esetén a szervezők a kezdeményezést további területekre is kiterjesztik.


A városmisszió Kőszegen is elindul február 12-én az alábbi utcákban: Hunyadi út, Árpád tér, Rőti völgy utca. 

Az egyedülálló kezdeményezésben a Mária Rádió illetve a Cursillo mozgalom önkéntesei vesznek részt. Azonosításukra megkülönböztető dzsekit és pólót viselnek majd, illetve igazolványt hordanak.