Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A Budapest Saxophone Quartet adott koncertet a Püspöki Palotában

Martinus ExclusiveFebruár 7-én, a Budapest Saxophone Quartet koncertjével folytatódott a Martinus Exclusive.

Martinus ExclusiveA művészek 2004-ben szereztek diplomát a Párizsi Zeneakadémián.  Sikerrel koncerteztek számos országban többek között: az Egyesült Államokban, Oroszországban, Kanadában, Japánban, Dél-Koreában, Qatarban és Izraelben. Nevükhöz fűződik a közép- és felsőfokú klasszikus szaxofon oktatás beindítása Magyarországon. Koncertjeiken szívesen egészülnek ki más hangszeres szólistákkal, valamint gyakran játszanak szimfonikus, koncertfúvós zenekari kísérettel és alkotnak különleges együttest jazz trióval közösen.

Martinus ExclusiveA kvartett az este folyamán az elmúlt több mint két évtized sikereinek repertoárjából adott ízelítőt. Műsoruknak sem stílusbeli, sem műfaji korlátok nem szabtak határt: a négy muzsikus a szaxofon összes kivételes adottságát felhasználta annak érdekében, hogy megismertesse a hangszer különleges és egyedi hangzásvilágát. „A modern kor vonósnégyeseként” is emlegetett Budapest Saxophone Quartet 25 ország több mint 1500 hangversenye után Szombathelyen ismertette meg egyedülálló hangzását és színes repertoárját a közönséggel.

Több mint 25 országban létrejött koncert, 9 díj, 8 lemez a  Budapest Saxophone Quartet 20 éves pályafutásának eredménye. 2000-ben, a világ vezető szaxofon gyárának, a párizsi SELMER cégnek kizárólagos reklámszerződését, 2011-ben pedig a világ vezető nád- és tartozékgyártó amerikai Rico cég exkluzív (“Silver”) szerződését nyerték el. Munkásságukat 2011-ben Artisjus-díjjal jutalmazták.