Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Éltető sodrásban - Lezárult a Házasság Hete programsorozata a Szombathelyi Egyházmegyében

Házasság hete zárása2018. február 18-án a Székesegyházban bemutatott szentmisével lezárult a Házasság Hete szombathelyi programsorozata.

Házasság hete zárásaSzombathelyen – elkötelezett házaspároknak köszönhetően – több éve szerveznek programokat a Házasság Hete rendezvénysorozathoz kapcsolódva. Idén is a Házas-Társas-Játékkal indult a program. A résztvevők érdekes feladatokat kaptak, amelyek célja: kapcsolatuk erősítése volt. Emellett előadás, fiataloknak szervezett vitanap, filmvetítés is szerepelt a programok között.

Házasság hete zárásaFebruár 18-án a Székesegyházban zárult a rendezvény. Dr. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét a templomot megtöltő házaspárok jelenlétében. Szentbeszédében a házaspárok közötti szeretetre irányította rá a figyelmet. Ha tudunk nemet mondani a gonosznak, akkor visszatérhet a házasságba is a paradicsomi béke és öröm amilyennek Isten megálmodta a házasságot, emelte ki a főpásztor. A nő legyen a szíve a családnak. A férfi pedig adja oda magát feleségének, gyermekeinek.  A szerelem lényege nem az, hogy átalakítom a másikat, hogy olyan legyen amilyennek én elképzelem. Szeretni valakit annyi, hogy gyönyörködöm abban amilyen ő és szolgálom az ő boldogságát, hogy a maga útján kibontakozzon. 

Dr. Székely János szentbeszéde meghallgatható itt.

Házasság hete zárásaA szentmise végén a Házas-Társas-Játékban részt vevők között értékes nyereményeket sorsoltak ki. Majd a Püspöki Palota pincéjében agapéval zárult az est, ahol fotózáson is részt vehettek a házaspárok.