Szombathelyi Egyházmegye

Tanulmányi kiránduláson Budapesten jártak a jánosházi iskolások

hatartalanmul-logoA Határtalanul! program előkészítő szakaszában Budapestre látogattak a jánosházi Szent Imre Általános Iskola diákjai. 

magyar-nemzeti-muzeumA jánosházi Szent Imre Általános Iskola 7. osztályos tanulói a Határtalanul! program keretében 2018 márciusában a Felvidékre látogatnak.

A projekt előkészítő szakaszában diákjainkkal Budapestre utaztunk. Megtekintettük a Nemzeti Múzeum állandó kiállítását, ahol nemcsak a magyar történelem meghatározó emlékeit ismerhettük meg, hanem az újkori és modern történelem jeles szereplőinek alakját, történelemformáló eseményeit is felidézhettük.

 

petofi-irodalmi-muzeumAz Arany János-emlékév alkalmából felkerestük a Petőfi Irodalmi Múzeumot, ahol a Toldi-írójának legjobb barátjáról, Petőfi Sándorról szóló tárlatot tekintettük meg. Az interaktív múzeumlátogatás alkalmával felidéztük a költő életének legfontosabb állomásait, érdekes információkat tudtunk meg mindennapjairól. Nagy élmény volt nemcsak a korhű berendezési tárgyakat látni, hanem egy kicsit belebújni is a hajdan élt vándorszínészek öltözékeibe. A tárlatvezetés végén a gyerekek csoportmunkában dolgozták fel a látottakat, hallottakat.

Ismeretekben és élményekben gazdagon tértünk haza.

Szent Imre Általános Iskola 7. osztálya