Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Készüljünk Együtt Brenner János boldoggá avatására - Márciusi imaszándék

Brenner JánosKészüljünk Brenner János boldoggá avatására az elkövetkező hónapokban! Március hónapban elmélkedjünk Brenner János vértanú lelkiségéről. Brenner János atya arca szinte mindig mosolygós, derűs volt, mert betöltötte szívét Isten szeretete. Dr. Székely János megyéspüspök gondolatai. Részlet a Brenner János vértanú boldoggá avatása alkalmából készült körlevélből.



Brenner János kiegyensúlyozott, vidám személyiség volt. A szemináriumi elöljárók így jellemezték: „A legtehetségesebb növendékek egyike. Kiforrott egyéniség.” Az emberek szerettek a közelében lenni, mert volt egy derűs, tiszta kisugárzása. A hittanórák előtt általában focizott egyet a gyerekekkel. Mindenkinek előre köszönt. Éppúgy kedvesen szólt az iskolaigazgatóhoz, mint az egyszerű cigány emberhez. Prédikációit szelíden mondta el, nem a hangerejével, hanem gondolatainak tiszta, egyszerű mélységével, az egyéniségével hatott. Sokakat segített anyagilag is. Az imádság embere volt. Mindig nagyon szépen végezte a Szentmisét. Élete utolsó reggelén így köszöntötte e plébánián reggelit készítő Málcsi nénit: „Málcsi néni, olyan gyönyörű a reggel! Át tudnám ölelni a világot!”

Március hónapban minden plébánia szervezzen egy közös szentségimádást, ahol Brenner János vértanú lelkiségéről elmélkedhetnek a hívek, és kérhetik azt az imádságos, tiszta, segítőkész, derűs, egyenes, szeretettel teli lelkületet, amely őbenne megvolt.