Szombathelyi Egyházmegye

Pályaorientációs nap Budapesten

Tanulmányi kirándulás2018. március 2-án nagy élményben volt része a jánosházi Szent Imre Általános Iskola 8. osztályos tanulóinak. 

Tanulmányi kirándulásPályaorientációs nap keretében Budapesten jártak a Bonbonetti Csokoládégyárban. Egy érdekes, képzeletbeli utazás keretében végig követték a kakaóbab útját és feldolgozását. Egy rövidfilm megtekintése után jártak a kakaófák erdejében, a laboratóriumban, ahol a különféle csokoládék ízesítésével foglalkoznak. Játékos formában megtudhatták a Tibi csokik titkát és végül betekinthettek a gyártási, csomagolási folyamatokba is. A gyárlátogatás végén - mindenki nagy örömére - édességet is vihettek haza.

A program ezzel nem ért véget, ellátogattak a Parlamentbe is. Nagy élmény volt végigsétálni a folyosókon, az idegenvezető segítségével sok érdekes információt hallottak és a koronázási jelvényeket is láthatták. Újdonság volt sok tanulónak a budapesti közlekedés, a mozgólépcső, a metrózás és a villamoson való utazás. A nap végén fáradtan, de élményekben gazdagodva tértek haza.

Szöveg és fotó: Vargáné Steiner Gyöngyi