Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Plébániai szentségimádási nap Hosszúperesztegen

Szentségimádási napok a Jánosházi Plébánián2018. február 28-án tartotta a Jánosházi Plébánia közössége az idei II. szentségimádási napját, a hosszúperesztegi Szent István király templomban. 

Szentségimádási napok a Jánosházi PlébániánA kemény téli időjárás ellenére szép ünnepünk volt.1/2 11 órakor ünnepi szentmisét mutatott be Bodorkós Imre plébános úr, aki az Oltáriszentség és egyéni keresztény életünk kapcsolatáról tanított szentbeszédében. A nap során lehetőség volt a közös imára, de rácsodálkoztunk az Oltáriszentség előtti csend szépségére is. Késő délután a szentségeltételi szertartás végén szentségi áldással zárult a nap.

Szentségimádási napok a Jánosházi Plébánián2018. március 8-én tartottuk III. szentségimádási napunkat, Keléden. Ebben, a kb. 50 lakosú, megyeszéli kedves faluban nincs külön templom, hanem az önkormányzat épületének egyik nagy helyiségét rendezték be kápolnának, ahol keddi napokon rendszeresen vannak szentmisék. Böjti Balázs káplán atya mutatott be szentmisét, a napi szentírási olvasmányokról prédikált. A szentmise után szentségimádási órát vezetett, amely nagyon lelki kinccsel gazdagította a jelenlévőket.

Szöveg: Németh Lászlóné és Simonné Pál Ibolya – Fotó: Horváth Gyuláné (Hosszúpereszteg)-Sütő Benjamin (Keléd)