Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Március 21-én új előadássorozat indul a Püspöki Palotában

a-mai-vilag-az-evangelium-fenyeben-plakatMárcius 21-én új előadássorozat indul a Püspöki Palotában. Az első előadást dr. Székely János megyéspüspök tartja. A plakát pdf-ben letölthető itt.

A püspökvárban egy új előadássorozat indul, amelynek címe: „A mai világ az evangélium fényében”. Az előadások korunk égető kérdéseit tárgyalják (a magyar demográfiai helyzet; a világgazdaság működési elvei; a romák helyzete Magyarországon; a környezetpusztítás megállításának esélyei; a tiszta szerelem értéke és esélyei ma; az európai kereszténység jövője stb.). Minden aktuális problémát az evangélium fényében fognak bemutatni az előadók. Az előadások szerdánként este 19 00-kor fognak kezdődni a Püspökség dísztermében. Minden előadás után lesz lehetőség kérdésekre és beszélgetésre is a témával kapcsolatban. Mindenkit, aki szeretne tisztábban látni, aki keresztény szemmel akar hozzáállni korunk problémáihoz, és aki tenni is szeretne Isten országának növekedéséért sok szeretettel várunk!

 

A tavaszi 4 előadás címe és időpontja:

 

március 21. szerda 19.00: 

Nyitóelőadás: Isten-képű világ. - Milyen lenne a világ a Teremtő álma, akarata szerint?

Dr. Székely János megyéspüspök

 

április 25. szerda 19.00: Lesz-e még keresztény Magyarország, Európa? - Lehetőségek és akadályok az új evangelizáció útjain

Kunszabó Zoltán állandó diakónus

 

május 9. szerda 19.00:  "Férfinak és nőnek teremtette őket." - A test teológiája

Babos Áron diakónus

 

június 13. szerda 19.00: Isten hozott, ökológia! - Környezeti problémákról és tennivalókról keresztény szemmel

Nobilis Márió pap, főiskolai adjunktus