Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Húsvét-váró misztériumjáték a szombathelyi Zárda-templomban

Húsvérváró misztériumjátékMárcius 18-án a délelőtti szentmise után a hívek megtekintették Max Lucado: Értékes vagy címü meséjének dramatizált változatát a KALÁSZ gyermek-csoportjának előadásában.

Húsvérváró misztériumjátékManófalva fölött magasodó dombon láthattuk Éli mester házát, amelyben a fa manó-emberkéket alkotta és „javította”. Tükröt tartott elénk az a jelenetsor, amelyben a manók mondva csinált indokokkal hanyagolni kezdték Éli meglátogatását, s maguk döntöttek arról, hogy mi a jó és mi a rossz, ezt arany csillagok, ill. szürke matricák felragasztásával jelezve.

A csupa szürke pontot viselő Pancsinellóval együtt ámulattal néztük Lúcsiát, akin nem maradt fenn sem csillag, sem szürke pont. A kis manó megfogadta a tanácsot, és felkereste Élit. Hallhattuk a tanítást: ne törődjünk mások ítéletével, számára mindannyian fontosak és értékesek vagyunk, annyira, hogy feláldozta értünk szeretett Fiát, aki „bűnfoltjainkat felvitte a keresztre,/ három nap múlva felkelt új életre.” Pancsinelló boldogan szaladt le a hegyről, ugrándozva kiabálta: Értékes vagyok! Értékes vagyok!

Szöveg: Kiss Andrea