Szombathelyi Egyházmegye

Fatimai engesztelés Szombathely – Szentkirályon

Fatimai engesztelésMájus 13-án, a fatimai jelenések ünnepén engesztelő imaestet tartottak Szombathely Szentkirály városrészén a Szent István király-templomban.

Fatimai engesztelésUrunk mennybemenetelének ünnepén sok Szűzanya lelkületű hívő gyűlt össze a Szombathely szentkirályi városrészen található templomban, hogy együtt köszöntse a Boldogságos Szűz Máriát a fatimai jelenésének 101. évfordulóját. A közös ünneplés hagyományosan szentségimádással kezdődött, majd a szentségi áldást követően szentmisével folytatódott.

Az egyházközség vendége, aki a szentmisét bemutatta Óra Krisztián atya, jelenleg Körmenden szolgáló káplán volt. A szentmisén Krisztián atyával együtt misézett egyházközségünk kormányzója Pete Polgár Máté atya is.

Krisztián atya szentbeszédét elsősorban Urunk mennybemenetelének ünnepéhez kapcsolta, de abból a szemszögből tekintve, ahogy ezt egykor a Szűzanya átélhette. Vajon milyen gondolatok, milyen érzések lehettek Mária szívében, amikor látta Szent Fiát felemelkedni a mennybe, ahová minket is hív és vár szüntelenül.

Fatimai engesztelésHárom fő tulajdonságot emelt ki Krisztián atya: elsősorban az öröm, ami betöltötte a Szűzanya szívét. Az öröm, amely a szereteten alapulva minden ember tulajdonságai közé kell, hogy tartozzon, mivel tudjuk, hogy a mi hazánk a mennyben van, ott ahol együtt lehetünk a mennyei atyával és a Szűzanyával is. Másodsorban a béke árasztotta el a Mária szívét. Az a lelki béke, ami csendességünkben lelhető fel, ami lelkünk megnyugvásához vezet. Harmadsorban pedig a bátorság tartozott a Szűzanya erényei közé. Az a bátorság kell, hogy jellemezzen bennünket is napjainkban, hogy az élet bármely területén magatartásunkkal, példánkkal tanúi lehessünk és bátran kiállhassunk Jézus Krisztus tanítása mellett.

Fatimai engesztelésA szentmise után a templom körül körmenetben vittük a Szűzanya szobrát, tanúságot téve hitünkről, majd együtt könyörögtünk, imádkoztunk testi és lelki gyógyulásokért Szűzanyánkhoz.

Szöveg és fotó: Geosits Péter