Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fatimai engesztelés Toronyban

Fatimai est ToronybanMájus 13-án, a hagyományokhoz híven, Toronyban tartották a plébánia és a filiák hívei a fatimai engesztelő imaestjüket. 

Fatimai est ToronybanKözös imádságunkat Dr. Perger Gyula atya vezette az oltáriszentség előtt, majd május hónap lévén a loretói litániával köszöntöttük a Szűzanyát. Ezt követően a szentmise kezdetén Gyula atya köszöntötte és bemutatta az est vendégét, Stróber László atyát, aki Zalaegerszegről jött el hozzánk.

fatimai est ToronybanLászló atya szentbeszédében Urunk mennybemeneteléről emlékezett meg. A tanítványok látták, amikor Jézus az égbe emelkedett, s ámulatba esve nézték az eget, míg egy angyal meg nem kérdezte tőlük: mit álltok itt az égre nézve? Ekkor értették meg az apostolok, hogy a küldetésüket kell teljesíteniük. Nekünk is ez a feladatunk: Isten országát építenünk itt a földön, hogy aztán eljuthassunk az örök életbe. Kövessük a Szűzanya példáját mindennapjainkban: Mária vállalta az Istenanyaságot, s bár nem tudta, mi fog történni vele, de erős volt a hite és Istenre tudott hagyatkozni. Szent Józsefet pedig kétségei között egy angyal bátorította. Legyen családjaink példaképe a Szent Család. Tekintsünk nehézségeinkben a Fájdalmas Anyára: Máriának fájt egyszülött Fia szenvedését látni, de hitte, hogy Isten meg fogja dicsőíteni Jézust. Kérjük bizalommal a Szűzanya támogatását! A mi hitünk törékeny, csak próbálkozás, de a Jóisten ezt a próbálkozást is szívesen fogadja. Az Úr nem teljesítményt vár el tőlünk, hanem hív bennünket az örök életre. Ennek eléréséhez az szükséges, hogy teljesen odaadjuk magunkat Istennek. Kérjük élő hittel a Szűzanya pártfogását, hogy a földön már Isten országának építésén munkálkodhassunk – hangzott a tanítás. Ezután a legszentebb áldozat bemutatása következett, majd gyertyás körmenetben énekelve kértük a fatimai Szűzanya pártfogását szándékainkra. Imaestünk végén imádkoztunk hazánkért, ifjúságunkért, betegeinkért.