Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

25 éves a Szent Imre Általános Iskola

25 éves a Szent Imre Iskola2018. június 13-án ünnepelte megalakulásának 25 éves évfordulóját a jánosházi Szent Imre Általános Iskola.

25 éves a Szent Imre IskolaSzentmisével és nagyszabású műsorral emlékeztek meg a jubileumról. Az iskola tornacsarnoka adott otthont a szentmisének és a délelőtti programoknak. Dr. Székely János megyéspüspök és dr. Veres András, az MKPK elnöke, korábbi szombathelyi megyéspüspök is részt vett az ünnepi szentmisén. Homíliájában Veres András arra biztatta a fiatalokat: őszintén szeressetek, mert ezt kéri Jézus. De nemcsak a szüleink felé köt minket a szeretet törvénye, hanem minden ember felé. Az iskola feladata, hogy ne csak okos dolgokra tanítson meg Bennetek, hanem krisztusi szellemben neveljen, mondta Püspök atya. És mit jelent mindez? A szeretet légkörét biztosítsák, hogy otthon és bárhol ahol megfordultok Krisztus jó tanítványai legyetek.

A szentmise megtekinthető Youtube csatornánkon: https://www.youtube.com/watch?v=J15yhslRDV4&feature=youtu.be

25 éves a Szent Imre IskolaA szentmise után az iskola jubileumi műsora következett, amelyben elsősöktől kezdve valamennyi évfolyam szerepelt. Humoros műsorszámok, zenei betétek színesítették a gálát, amelyben rövid beszédeknek is jutott hely.

 

 

 

25 éves a Szent Imre IskolaDr. Székely János megyéspüspök kiemelte: az egyházi iskola nagy kincs, mert értékeket ad a gyermekeknek, amelyek az életükben sziklává válnak, amelyre családjukat, jövőjüket feltudják építeni. Mint mondta: szeretné ha az egyházmegyében tovább bővülne az egyházi iskolák száma.

Dr. Székely János köszöntőjét meghallgathatják itt.

 

25 éves a Szent Imre IskolaPavlics István atya, akinek vezetésével 1993-ban megkezdte működését az intézmény, is jelen volt az ünnepi eseményen. Kitörő öröm fogadta az atyát, bármikor elhangzott a neve a nap során. Rövid köszöntőjében visszaemlékezett a kezdetekre, majd jelentősebb állomásokat idézett fel az iskola történetéből. Mint mondta: az alapelvekben nagy hangsúlyt kapott, hogy Don Bosco és Kalazanci Szent József példája nyomán neveljék a gyerekeket, de az is, hogy az Isten és ember szeretetre, valamint hazaszeretetre neveljék a nebulókat.

25 éves a Szent Imre IskolaA martinus.hu-nak adott interjújában Molnár Terézia, az intézmény igazgatója elmondta: az iskola igyekszik a változó körülmények között a jövőben is megállni a helyét. Azaz: az értékeket átadni a gyerekeknek, annak a generációnak, akik már több időt töltenek a számítógépekkel, mint saját társaikkal. De ugyanilyen fontos a magas színvonalú oktató munka folytatása, hiszen az iskola diákjai rendszeresen jól szerepelnek az országos versenyeken, ami bizonyítéka a jó pedagógusi munkának.

A nap a sportpályán bemutatott műsorral ért véget.