Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fatimai engesztelés Toronyban

fatimai est A hagyományokat követve június 13-án a toronyi templomban tartotta engesztelő imaestjét a plébánia és filiáinak hívő közössége.

fatimai estImádságos együttlétünk szentségimádással kezdődött Dr. Perger Gyula atya vezetésével. Eközben a lelki terhet hordozók részére volt gyónási lehetőség. A szentmise kezdetén Gyula atya köszöntötte az est vendégét, Lendvai Zoltán atyát, aki Rédicsről jött el hozzánk, hogy tanítson minket és együtt engeszteljen velünk.

 

 

fatimai estSzentbeszédében Zoltán atya a Szűzanya tiszteletének fontosságára és annak különböző formáira hívta fel figyelmünket. Máriát a Mennyei Atya megtisztelte, amikor kiválasztotta, hogy a Megváltó édesanyja legyen. Majd Gábor angyal az angyali üdvözletben köszöntötte a Szűzanyát, s nekünk is szüntelenül köszöntenünk kell Máriát. Jézus a keresztfán végrendeletül adott minket a Szűzanyának: Ő a mi égi Édesanyánk. Mária nem feledkezik meg egyetlen gyermekéről sem, még akkor sem, ha mi néha elfelejtjük égi Édesanyánkat. Mária tiszteletünk ezért nem lehet soha elégséges. Ha Jézust tiszteljük, szeretnünk kell az Ő édesanyját is. Sokféleképpen nevezzük Máriát a lorettoi litániában, de saját szavainkkal is köszönthetjük Őt: a Szűzanya a mi esendő szavainkat is jó néven veszi. Az imára fordított idő mindig hasznos idő, s mindig keríthetünk rá alkalmat: imádkozhatunk akár munka előtt, közben és után is. S nem csak a szavakkal kimondott ima az imádság, gondolatainkkal is nyugodtan imádkozhatunk. Az imádság erejét Zoltán atya két megtörtént eseménnyel tette még szemléletesebbé számunkra.

fatimai estA szentbeszédet a legszentebb áldozat bemutatása követte, majd a körmenet, melyben énekeinkkel köszöntöttük Égi Édesanyánkat. Végül imádkoztunk hazánkért, ifjúságunkért és betegeinkért. Az engesztelés után Zoltán atya gördeszkás bemutatóval örvendeztetett meg minket.

Szöveg: Hoós Norbert-Fotó:Hoós Flórián