Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Hasznos tudnivalók a Jubiláns Házasok Találkozójával kapcsolatban

Jubiláns házaspárok találkozójaNagy készülődéssel várjuk mindazokat, akik elfogadták Dr. Székely János megyéspüspök úr meghívását a június 23-i találkozóra. A megadott határidőig beérkezett jelentkezések alapján regisztrált résztvevőknek néhány hasznos információval szeretnénk a találkozó sikeres megvalósítását segíteni.

Minden jubiláns párnak - az évfordulójuk száma szerinti - névre szóló ülőhelyet biztosítunk, ezért kérünk minden résztvevőt, hogy a lehetőség szerint minél korábban érkezzenek meg a Székesegyházba, hogy a rendezők és segítőik a kijelölt ülőhelyekre tudják Önöket vezetni. Mivel a jelentkező házaspárok száma idén is megközelíti az 500-at, ezért a kísérő hozzátartozóik nem Önök mellett, hanem a fennmaradó helyeken tudnak majd leülni.

A bejáratnál igyekszünk majd  minden résztvevőnek egy szórólapot adni, ami a legfontosabb tudnivalókról informálja Önöket. Kérjük, tekintsék azt majd át, hogy az ünnepség ne csak szépen, hanem rendezetten is sikerüljön.

A szentmise befejező akkordjaként a jubilánsok nevét fel fogjuk olvasni és emléklapot adunk át. A szentmise után a Székesegyház előtti téren  az egyházmegye ajándékaként minden résztvevőnek hűsítő ital és jégkrém áll rendelkezésére. Szeretettel ajánljuk kulturális programjainkat is! Ennek keretében a Székesegyház tornyainak (panoráma-kilátó) megtekintése, az Egyházmegyei Könyvtár és a Püspöki Palota földszinti kiállítótermeinek meglátogatása is ingyenes. A Püspöki Palota első emeleti kiállító tereit belépőjegy megvásárlásával tekinthetik meg. A szentmisén az egyházmegye által felkért fotósok készítenek digitális felvételeket, amelyek az ünnepség után megrendelhetők a Martinus Könyvesboltban.

A Székesegyház előtti téren parkolni nem lehet. Kérjük, hogy akik autóval érkeznek a templom közelében lévő parkolóhelyeket használják. Ezek a következők:

- Szily János utca
- Gazda ABC  (Kiskar utca) 
- Levéltár és Spar Áruház parkoló
- MMIK parkoló
- Ady tér
- Nemzeti Adó-és Vámhivatal mögötti parkoló (Kőszegi utca)

Szeretettel várjuk Mindannyiukat!

A Találkozó Szervezői