Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

I. Roma délután - nem csak romáknak

I. Közösségi Roma Délután2018. június 15-én első alkalommal szerveztek roma délutánt a Gutorföldi Plébánián. 

I. Közösségi Roma Délután A rendezvény Baktüttösön szentmisével kezdődött, melyet Dr Székely János püspök atya mutatott be, személyében először járt főpásztor a településen. Finom gulyás főtt a tófeji intézményi konyhán, melyet közösen fogyasztottak el a résztvevők. A Plébániai karitász csoport tagjai és önkéntesei szolgálták fel az ételt, sütötték a lángost, töltötték a palacsintát. Püspök atya -Bognár István plébános atyával, a települések vezetőivel látogattak el roma családokhoz, örömmel és szeretettel áldotta meg otthonaikat.

Tófejen is találkozott roma családokkal először a templomban, ahol megkeresztelte Brendont, majd a kisbaba családjának otthonát is megáldotta. A gyerekeket légvár, csúszda várta, Patakiné Tímár Ildi óvónéni csillámtetkókat varázsolt a gyerkőcök kezére. A felnőttek kedvükre válogathatták a használt, de még jó ruhákat. 

 

I. Közösségi Roma DélutánA programot a Csimszi testvérek fergeteges zenés műsora zárta, melyen az összes gyerkőc kitáncolta magát, és jutalom CD-it is kaptak. Bár az idő bizonytalannak tűnt, a Jó Isten kegyelméből kellemes délutánt tölthettek együtt romák és nem romák egyaránt. Köszönet elsősorban Püspök atyának, és mindenkinek, aki bármily módon segített, hozzájárult a rendezvény sikeréhez.

További képek a Gutorföldi Plébánia Facebook oldalán, itt.