Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Sikeres előrehozott érettségi a Brenner-iskolában

Brenner GimnáziumSikeres előrehozott középszintű érettségi vizsgát tett német nyelvből a Brenner János Gimnázium két, 10. évfolyamos tanulója. A szóbeli vizsgára június 18-án került sor. 

Hábetler Annamária és Náray Dániel Bendegúz középfokú nyelvvizsga-bizonyítványuk birtokában vágtak neki májusban előbb az osztályozó vizsgáknak, majd az írásbeli, végül a szóbeli érettséginek. Mindketten kiváló nyelvtudásukról tanúságot téve vették az akadályokat.

A szóbeli vizsgára június 18-án került sor az iskola könyvtárában. A háromtagú vizsgabizottság tagjai Molnárné Magyar Gabriella kérdező szaktanár mellett Németh Roland igazgatóhelyettes, illetve az érettségi elnök Tóth Erika Zsuzsanna voltak. A vizsga minden részére jól felkészültek a vizsgázók, tartalmas feleleteket hallhatott a bizottság. Folyamatosan, gördülékenyen beszéltek, kommunikációjuk során kiderült, hogy a mindennapi életben is képesek szabatosan használni az idegen nyelvet. Példaértékű, hogy a diákok nem betanult szövegeket mondtak fel, hanem oldott, kötetlen beszélgetést folytattak a kihúzott témában a kérdező tanárnővel. Képesek voltak gondolataikat idegen nyelven kifejezni és a kommunikációs szándékoknak megfelelő beszélgetést folytatni.

Szívből gratulálunk diákjainknak a jegyzőkönyvi dicsérettel zárt nyelvi érettségihez, valamint köszönjük Molnárné Magyar Gabriella és Németh Roland tanáraink lelkiismeretes felkészítő munkáját!