Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Gaál Sándor atya ezüstmiséje Oladon

Gaál Sándor atya ezüstmiséje2018. június 17-én, papszentelésének 25 éves évfordulójára emlékezve ünnepi szentmisét mutatott be Gaál Sándor atya Szombathelyen, az oladi Fatimai Szűzanya Szeplőtelen Szíve és Boldog Batthyány Strattmann László emlékére szentelt templomban.

   Gaál Sándor atya ezüstmiséjeEgy pap életében az első fontos „mérföldkő” az ezüstmise, ami negyedszázados szolgálatot jelent. Ahogy a házasságban élők ünnepelni szokták a házasságuk jeles fordulóit, úgy ezt teszik az egyház papjai is. Az ezüstmise hálaadás Istennek az elmúlt 25 lelkipásztori év kegyelméért és találkozás a hívekkel.

Gaál Sándor június 17-én, vasárnap délelőtt ünnepelte pappá szentelésének 25. évfordulóját.

  Az ezüstmise jó alkalom arra, hogy megköszönjük az elmúlt huszonöt esztendőt, hálát adjunk a Jó Istennek a gondviselésért és elgondolkodjunk a papi hivatás lényegéről. Imádkozzunk, hogy mind többen válasszák ezt a hivatást, de ezzel egyszerűen ne csak több pap legyen, hanem szentebb papok legyenek.  

Gaál Sándor atya ezüstmiséjeAz ünneplő Gaál Sándor plébánost köszöntötte dr. Hende Csaba, országgyűlési képviselő, valamint Hegyi Sándor a Batthyány-templom Tanácsadó Testületének alelnöke. Köszöntésében – többek között – felidézte Sándor atya lelkipásztori szolgálatának állomáshelyeit. últ 25 év főbb állomásait: Káplánként szolgált Zalaegerszegen és Kőszegen, plébánosként pedig előbb Náraiban, majd 2003-tól Szombathelyen, az oladi plébánián. 

Fiatal papként került az Oladi lakótelepen felszentelt új templomunkba. Sok tennivalója akadt, amihez nagy lelkesedéssel fogott hozzá. Közösségekbe hívta a híveket, imacsoportokat hozott létre, egyházi programokat szervezett. Elkészült az Altemplom (Urnatemető), majd a közösségi házzal bővítette a templomot.

Köszönjük áldozatos szolgálatát. Kérjük az Úr áldását! 

Gaál Sándor atya ezüstmiséjeA jubilánst köszöntötte Vincze Imre a Szentháromság-templom Tanácsadó Testületének alelnöke. „Köszönjük az ünnepi misék tanításait, az egymás követő autóbuszos zarándoklatokat, köszönjük, hogy segítségeddel új plébániánk, közösségi házunk épülhetett, amelyben csoportok működhetnek. Hálásak vagyunk, hogy kórusunk mellé álltál már 14 éve és mindenben számíthatunk segítségedre. További életutadra kívánjuk a Jó Isten mérhetetlen erejét, áldását és szeretetét.”  

Sándor atyát köszöntötték még: 

Szentháromság Vegyeskar: Vincze Imréné kórusvezető

Oladi Hívek: Vincze  Imre és Vincze Imréné

Cursillo csoport: Molnár Lászlóné vezető

Szent Filoména Ifjúsági Cursillo csoport

Szent Imre herceg Fiatal Felnőttek csoportja: Molnár Tímea csoportvezető

Karitász és Lakótelepi Nyugdíjasok csoportja: Hegyi Sándorné vezető és Magadics Imréné hívő

Rózsafüzér Társulat: Feiszt Györgyné társulatvezető

Hitoktatás, hittanosok: Kósáné Sipos Rita és Pécsi Judit hitoktatók és hittanos gyermekek

Kolping csoport: Pajor Klára Kolping vezető

Házas hétvége csoportja: Tóth László és Tóth Lászlóné csoportvezetők

Olad Városrészért Egyesület: Hegedüs László egyesületvezető

Lakótelepi Hívek Olad: Kovács Szabolcs lakótelepi hívő és lelkipásztori munkatárs

Templomi szolgálattevők: Priboj Istvánné és Sziffer István

 

Gaál Sándor atya ezüstmiséjeSzentbeszédében Martos Levente Balázs atya, a Győri Papnevelő Intézet prefektusa nagyon szép gondolatokra hívta fel figyelmünket és gazdagította ismereteinket.

 

            A szentmise végén Sándor atya köszönetet mondott a paptársaknak, akik vasárnap délelőtt – a szentmisék idején is – időt szenteltek, hogy e szép és meghitt szentmisén részt vegyenek, hálát adjanak.

Köszönetet mondott a Szentháromság Vegyeskarnak, akik a szentmise áhítatát méltóvá, lelkiekben gazdagodva adták a liturgia lényegét ezen, jeles alkalomból.

Köszönetet mondott a Tanácsadó Testületeknek, a csoportoknak, a híveknek és külön megköszönte azoknak, akik összetartozásukkal, összefogásukkal szép példát mutattak.

 

          „Adjatok hálát az Úrnak, mert

           jó, irgalma örökké tart!

 

                                         Zsolt 118,1

Szöveg: Priboj Istvánné – Fotó: Hegyi Sándor