Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Jubiláns házaspárok találkozója a szombathelyi székesegyházban

Jubiláns házaspárok találkozója2018. június 23-án rendezték meg a szombathelyi székesegyházban a jubiláns házaspárok találkozóját, ahol több mint 550 pár ünnepelte évfordulóját. A szentmisét Székely János megyéspüspök celebrálta.

Jubiláns házaspárok találkozójaMég 2011-ben, a Családok Évében kezdődött, az azóta már hagyománnyá vált ünnep, hogy Szombathelyen szentmise keretében köszöntsék a házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokat. 

Szentbeszédében Székely János hangsúlyozta: a Biblia azt tanítja, hogy az ember szeretetre született. Akkor lesz boldog ha sikerül odaadnia az életét. Az Egyház tanítása a házasság felbonthatatlanságáról nem tilalom, hanem örömhír. Az Egyház azt hirdeti, hogy lehet egy életen át nagy szívvel, nagy lélekkel szeretni. Képes az ember erre a nagylelkű önátadásra.

Jubiláns házaspárok találkozójaHárom tanácsot is adott a házasoknak, amivel erősíthetik kapcsolatukat és szép lehet a házasságuk. Szánjanak minél több időt egymásra; dicsérjék gyakran társukat; engedjék be kapcsolatukba-családjukba Istent.  

Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde meghallgatható itt.  

 

Jubiláns házaspárok találkozójaA szentbeszéd után a jubilánsok megerősítették esküvőn tett fogadalmukat, majd Székely János megáldotta őket. A párok emléklapot kaptak ajándékba a főpásztortól az életükben oly fontos esemény alkalmából. A nap végén megtekinthették a Püspöki Palotát és a Székesegyház tornyait. 

 

https://www.youtube.com/embed/uHiMsAR4PdE