Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Egyházmegyei Családtábor Győrben - Beszámoló az első napról

Egyházmegyei Családtábor2018. július 31. - augusztus 4. között rendezi a Szombathelyi Egyházmegye Családtáborát Győrben. A résztvevők jóvoltából igyekszünk mindennap beszámolót közreadni: élmények, tanúságtételek, szórakozás. Mindez belesűrítve néhány mondatba. 


Egyházmegyei Családtábor2018. július 31-én, kedden, délután megkezdődött a Szombathelyi Egyházmegye családtábora. A regisztrációt és a szállás elfoglalását követően kezdetét vette az énekpróba a szentmisére. A szentmisét Kovács Richárd, kőszegi káplán mutatta be. A tábor mottója került a prédikáció középpontjába: „Itthon vagyok...”. Röviden körbejárta a következő napok témáit: itthon lenni a családban, az Egyházban, a világban.

 

Egyházmegyei CsaládtáborA mise, és a tábor megnyitása után hasznos információk hangoztak el, majd a résztvevők elindultak vacsorázni. A következő programpont a vidám ismerkedési est volt, ahol a családok bemutatkozhattak és vicces feladatokat teljesíthettek, megalapozva ezzel a tábor további jó hangulatát. Az éneklős, mesélős feladványokon kívül egyesek bemutatták plébániájukat, mások activityztek, vagy ugróköteleztek. Este 10-kor az egyik résztvevő család vezetésével imádkoztunk, majd nyugovóra tértünk. Szerdán a felnőtteket előadások, a gyerekeket korosztályos programok várják.

Szöveg: Szendrő Sára-Fényképek: Pászner Gellért