Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Egyházmegyei Családtábor Győrben - Harmadik nap

Egyházmegyei Családtábor Győrben 3. nap2018. augusztus 2-án is érdekes és izgalmas programokkal folytatódott az Egyházmegyei Családtábor Győrben. Beszámoló a harmadik napról.

Egyházmegyei Családtábor Győrben 3. napTáborunk harmadik napját is közös reggeli zsolozsmával indítottuk. A mai nap mottója: „Itthon vagyok az Egyházban”. Ebben a témában tartotta meg élő rajzolással kiegészített előadását dr. Stift Zoltán atya. Hangsúlyozta, hogy itt a földön, és ezért az Egyházban sem lehetünk teljesen otthon, hiszen „a mi hazánk a mennyben van” (vö. Fil 3,20). Valójában ezért egész életünkben úton vagyunk és „hazafelé tartunk” mennyei hazánkba. Ezután a jelenlévők kiscsoportokban beszélhették meg az elhangzottakat, és a témához fűződő gondolataikat.

Egyházmegyei Családtábor Győrben 3. napA délelőtt második felében Varga László kaposvári püspök érkezett hozzánk, aki a felnőtteknek tartott előadásában a házasságot a Szentháromság szeretetközösségéhez hasonlította. A Szentháromság létének kulcsszavai a házasságra is érvényesek: ajándékozás, osztozás, elfogadás, elengedés, bizalom.

A gyerekek ismét csoportokra osztva töltötték a délelőttöt játékokkal, sporttal, illetve a felsősök vetélkedővel is. Bibliaismeretükre, kreativitásukra, logikájukra és csapatmunkára volt szükség a feladatok megoldásához. A kisebbeket meglátogatta Zoltán atya, akik ámulva figyelték, ahogy sorban készítette bámulatos rajzait. Ebédnél elköszöntünk János püspök atyától, aki rengeteg gondolatot ébresztett bennünk ittléte során.

Egyházmegyei Családtábor Győrben 3. napDélután gyalogos zarándoklatra indultunk. Célunk a győri székesegyház, és az ott található könnyező Szűzanya kegykép volt. Fohászaink és énekeink után megkezdődött a szentmise, amit Varga püspök úr tartott. Jó hangulatban érkeztünk vissza a táborhelyre buszunkkal, amit még az eső sem tudott elrontani. A vidám légkört fokozta az esti táncház, ahol egy apuka vezetésével kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhatták a néptáncot.


Szöveg: Szendrő Sára- Fényképek: Pászner Gellért