Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Egyházmegyei Családtábor Győrben - Negyedik nap

Egyházmegyei Családtábor 2018. augusztus 3-án is lélekerősítő programokon vehettek részt az Egyházmegyei Családtábor résztvevői Győrben. A felnőttek tanúságtételt hallgathattak meg, de a  fiatalok sem unatkoztak: bábelőadással, sportjátékokkal készültek számukra a szervezők.

Egyházmegyei Családtábor Pénteken, a tábor negyedik napján a laudes után szentmisére gyűltek össze a táborlakók, amit Kiss László és Németh Norbert atyák tartottak. Miután a gyermekek elindultak gyerekfelügyelőikkel programjuk helyszínére, a felnőttek ismét egy megerősítő, személyes hangvételű beszámolót hallgathattak meg. A nyolcgyermekes Dévényi házaspár tanúságtétele hangzott el „Imádság a családban” címmel. Megosztották tapasztalataikat a családi, házastársi és egyéni ima örömeiről, nehézségeiről, fontosságáról, rejtelmeiről. A felnőttek később személyesen is fordulhattak hozzájuk gyermekneveléssel kapcsolatos kérdéseikkel.

Egyházmegyei Családtábor Az ovisok Kiss Laci atya bábozását figyelték tágra nyílt szemekkel, az alsósok akadályversenyen csillogtathatták meg tehetségüket, míg a felsősök a métázást és számháborút követően komoly oldalukat is megmutathatták a beszélgetések, elmélkedések közben.

Laci atya nem csak a kisebbeket szórakoztatta, hanem az ifjúsággal is minőségi időt töltött. Egy jó hangulatú beszélgetésben kérdeztük őt a papságról, az ő történetéről, persze ő is faggatott minket hitünkről, jövőbeli terveinkről, hivatásunkról.

Egyházmegyei Családtábor Délután sportprogramok várták a mozogni vágyókat, pl. röplabda, foci, kosárlabda, de többen inkább az esti „Ki mit tud?” -ra ötleteltek, gyakoroltak. A búcsúest nagyon vidáman, rengeteg nevetéssel telt. Sokféle produkciót láthattunk: akrobatikus, táncos, zenés, énekes, vicces előadásokkal színesítették az utolsó estét a résztvevők a legkisebbektől a legnagyobbakig. Este 10 óra felé közeledve sor került a köszönetnyilvánításokra, és a segítők, szervezők ajándékainak átadására.

A nap lezárása után hajnalig folytatódtak a kötetlen beszélgetések, éneklések.

Szöveg: Szendrő Sára-Fotó: Pászner Gellért