Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Egyházmegyei Családtábor Győrben - Ötödik nap

Egyházmegyei Családtábor2018. augusztus 4-én zárult az Egyházmegyei Családtábor Győrben. Beszámoló az utolsó napról.

Egyházmegyei Családtábor2018. augusztus 4-e családtáborunk utolsó napján búcsúszentmisénket Horváth József atya és Gyöngyös Balázs atya tartotta. Szentbeszédében József atya visszaemlékezett a tizenegy évvel ezelőtti győri tábor pár mozzanatára, majd újabb gondolatokat és történeteket hallhattunk a házasság, az újrakezdés és szeretet témájával kapcsolatban.

 

Egyházmegyei CsaládtáborA felsősök szentek, boldogok életéről és híres mondatairól elmélkedtek a délelőtt folyamán a kihagyhatatlan közös focizás előtt. Ezután levél formájában számoltak be a Jóistennek az elmúlt napok eseményeiről, és hálát adtak kedvenc pillanataikért. A kisebbek az udvaron játszottak és sportoltak egy nagyot még utoljára. Ezúton is köszönjük a Hétforrás Zrt.-nek a felajánlott ételt és italt, amiből egész héten biztosítottuk a gyerekeknek a tízórait.

 

Egyházmegyei CsaládtáborA tábor utolsó napja nemcsak a lezárásról, hanem a kezdetről is szólt. Az előadások, tanúságtételek, beszélgetések hatása, és a Szentlélek ezeken keresztül végzett munkája a táborlakók szívében felébresztette a vágyat arra, hogy tegyenek valamit az egyházmegyéjükért. Hordozzuk imáinkban a felnőtteket és az ifjúságot is, hogy aktív és kitartó tagjai legyenek Krisztus Egyházának!

Szöveg: Szendrő Sára-Fotó: Pászner Gellért