Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

KALÁSZ-tábor Mátyás király évében

csoportkep-a-fekete-sereggel2018. július 30-tól augusztus 3-ig 18 általános iskolás korú gyermek táborozott a megyeszékhelyen a Katolikus Asszonyok, Lányok Szövetsége szombathelyi  csoportja szervezésében. Verssel, zenével és képekkel színesített előadás segítségével ismerkedtek a Hunyadiak történetével.

fejpantos-csoportkep-2Az Egyházmegyei Könyvtárban kódexeket láthattak, a Berzsenyi Könyvtárban Mátyás mesefoglalkozáson vettek részt, ismerkedtek a Zárda-templommal, a szentekkel és a neogótikus építészet stílusjegyeivel.  Kézműves délutánokon bőr karkötőket lyuggattak, iniciálékat színeztek. Maguk készítette reneszánsz fejpántjaikban korabeli táncokat lejtettek Jutka néni tanításában. A Fekete Sereg táborhelyén kipróbálhatták, milyen nehéz a páncél, a kard. Ismereteiket és tudásukat akadályversenyen mérhették össze.

1-nap-tanc2Unterwarti hittan-táborozókkal közösen kirándultunk Szigligetre, ahol a vár megtekintése után sajnos vihar készülődött, és nem fürödhettünk a Balatonban. Szerencse, hogy a hét közepén csobbantunk a Tófürdőn.

Köszönet a felnőtt Kalászosok, patronáló tagok és külső előadók szeretetteljes, önzetlen munkájáért!