Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Aigner Géza atya ezüstmiséje Szombathelyen, a Szent Márton-templomban

Aigner Géza atya ezüstmiséje2018. augusztus 8-án mutatott be hálaadó szentmisét pappá szentelésének 25 éves évfordulója alkalmából Aigner Géza atya Szombathelyen, a Szent Márton-templomban, ahol egykor káplánként, majd plébánosként szolgált. Eseménybeszámoló helyett köszönetnyilvánítás  a Domonkos Kör vezetőjétől. 

Kedves Testvérek!

 

Megköszönöm mindenkinek, hogy Géza atya ezüstmiséjét emlékezetessé tették.

Aigner Géza atya ezüstmiséjeElsősorban köszönöm Schauermann János plébános úrnak, hogy meghívta régi plébánosunkat, s mindent megtett a színvonalas lebonyolításért.

Nagy örömünkre szolgált, hogy Bejczi Tibor atya prédikált, s Achilles atyának is köszönjük a részvételét.

Zsúfolásig megtelt a templom, pedig többen jelezték, hogy a nyári szabadságolások miatt nem tudnak megjelenni. Szerepe volt ebben az egyházmegyei sajtónak és a Vas Népe napilapnak, melyekben felhívták a figyelmet az eseményre. A cserkészek kivonulása impozáns volt. Érett fiatalként vettek részt a szentmisén az elmaradhatatlan zászlójukkal. Szent György lovagok is jelen voltak. A Mária Rádió Savaria felvételt készített az eseményről, melyet később sugároznak.

Nagy köszönet illeti Horváthné Erzsikét és Kovács Józsi sekrestyést, hogy az előkészületekben, mint minden egyéb megmozduláson, most is segítettek.

Minden családnak tisztelet és köszönet a finom süteményekért, amiket a nagy meleg ellenére az asztalokra varázsoltak. Tuczainé Régvári Marietta a Karitász finom üdítőjével ajándékozta meg a közösséget.

Aigner Géza atya ezüstmiséjeAhhoz, hogy a finom falatok ízlésesen legyenek tálalva, s minden egyéb tálalási és rendrakási feladatok a Domonkos Kör állandó segítőinek, Hábetlerné Ilinek, Lórántné Marikának, Vizkeleti Irmának, Magyar Sanyinak, Tölgyesné Icának, Pappné Bettinek köszönhető. Ők nemcsak a sütésben szorgoskodtak, de az ünnep napján délelőttől négyig folyamatosan dolgoztak. Az ünnepi szentmise után is maradtak az utolsó rendrakásig.

Köszönet a Domonkos Hírmondó pontos megjelenéséért Szigetváry Katának és Szabó Lacinak, akik évek óta állhatatosan végzik ezt a feladatot.

Ahhoz, hogy díszes legyen a templom az ünnepi eseményre, Pénzesné Erzsike ajándékozta a virágdíszt a 25-ös táblácskával, amit Géza atya magával is vitt új állomáshelyére.

Aigner Géza atya ezüstmiséjeNagyon szépen énekelt Máté Szabolcs kántor úr irányításával a templom kórusa. Máskor is bátran szerepelhetnek az ünnepeken, beérett a sok munka gyümölcse. Gyönyörű volt Pem atya „Köszöntő”-je, a négy szólamú Márton-ének, s a régi „kis hegedűs” Vargáné Magyar Ági ma már felnőtt művészként dicsőítette az Urat. Felemelő volt az oltár körül álló sok apa-korba került régi minisztráns szorgoskodása. Németh Ferenc felkészült köszöntője, s a zanatiak ajándéka, az új miseruha, melybe a mise elején beöltözött a jubiláns atya, igazán szívet melengető volt.

Az ezüstmisés áldás után a Látogatóközpontban folytatódott a köszöntések sora, és a beszélgetések. Feiszt György, a régi Márton-munkatárs a Via Sancti Martrini nevében is köszöntött. A német testvérváros küldöttei Heléne vezetésével is átadták ajándékukat. Köszönjük Molnárné Magyar Gabinak, hogy a német testvérvárosi küldöttség meghívását és ellátását megszervezte, minden pillanatban készen állt a tolmácsolásra. A Domonkos Kör megköszönte a jubilánsnak, hogy megalapította a hagyományőrző kört. Átadta azt a követ, (Vizkeleti Irma  alkotása), amin az évszámok Géza atya életútját jelölik, s egy borítékban a Domonkos Kör és barátainak, az Engesztelő imacsoportnak, a Szent Anna Körnek az ajándékát. Alkalmi énekkari köszöntő is megszólalt. Nem akart véget érni a köszöntők áradata! Köszönet mindezért!

Isten áldja új helyén az ezüstmisés Géza atyát, s számon tartjuk ígéretét, hogy az aranymiséjét is itt mutatja majd be Szent Márton ősi templomában.

Szöveg: Magyar Sándorné-Fotó. Németh József