Szombathelyi Egyházmegye

Keresztmegáldás és gördeszkapálya avató Rédicsen

Gördeszkapálya megáldás2018. szeptember 12-én felújított útszéli keresztet és gördeszkapályát áldott meg Székely János megyéspüspök Rédicsen.

Gördeszkapálya avatóAzt mondják, gördeszkásokból több van mint focistákból. Hogy ez mennyire igaz, azt  nem tudom, az viszont szerintem biztos, hogy Rédics a gördeszkások Mekkája. És nemcsak azért, mert szeptember 12-én felavatták a sportpálya mellett az új pályát, hanem mert itt él Lendvai Zoltán atya, akit sokan csak úgy ismernek, mint a gördeszkás plébános. Zoltán atya az evangelizáció e sajátos formájával talált utat az emberekhez. Hatására egyre többen állnak deszkára a településen, miközben – Don Bosco mintájára – Jézushoz is közelebb viszi a gyerekeket, felnőtteket. Rédicsen most – kormányzati és egy cég támogatásával – új skate parkot építettek, ahol hódolhatnak szenvedélyüknek e sport megszállottjai.

A fiatalok mellett állunk, igyekszünk számukra biztonságos környezetet teremteni és igyekszünk megtanulni az ő nyelvüket, hogy szót értsünk egymással – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára beszédében.

Az államtitkár azt mondta: a pályának az az „üzenete”, hogy itt „meg lehet tanulni, mit jelent hibázni, mit jelent elbukni és újra felállni”, főleg, ha vannak olyan emberek körülöttünk, akik segítenek, támogatnak, figyelnek ránk. Lendvai Zoltán pedig a gördeszkával megtalálta azt az eszközt, amely megnyitja a gyerekek szívét és a lelkét, amivel közel lehet hozni őket.

Székely János megyéspüspök áldotta meg a gördeszkapályát, aki ünnepség előtt egy, a plébániától nem messze lévő, nemrég felújított útszéli keresztet is megáldott.

Az eseményekről az egyházmegye Facebook oldalán élő közvetítést adtunk.