Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

"Az égből egy szépséges Úrnő lép elő" - fatimai engesztelés a zalaegerszegi Kertvárosi templomban

Fatimai engesztelésSzeptember 13-án ismét engesztelni gyűlt össze Zalaegerszeg és környéke, hogy a fatimai Szent Szűz kérésének eleget téve imádkozzanak a zalaegerszegi Kertvárosi templomban engesztelésül a bűnökért, a bűnösök megtéréséért. Ezúttal Kovács Miklós, egykori zalaháshágyi plébános volt a vendége a kertvárosi közösségnek.

Fatimai engesztelésSzentmisénk főcelebránsa és szónoka, Miklós atya hosszú utat tett meg, hogy  ezen az estén velünk lehessen. Nem csak km-ben mérhető ez az út. Prédikációjában Jézus szavaira építette fel gondolatait: „Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet!” //. Visszaemlékezett arra, hogy papi szolgálatát mely állomásokon végezte és abban hogyan volt benne Isten gondviselése. Az egyes templomok védőszentjei, titulusai mennyire határozták meg életének alakulását. Jézus az Igazság és papi életében hogyan próbálta hirdetni ezt az Igazságot nem csak a szószékről, hanem a hittanórákon és a mindennapok találkozásaiban. Jézus az élet és nekünk is az élet mellett kell  döntenünk. Miklós atya ezért tartotta szívesen a kapcsolatot a szegényekkel vagy éppen az elesettekkel, idősekkel, betegekkel, mert bennük is az életet akarta szolgálni.

Vendégünk volt még Nagy Péter atya Gellénházáról, aki a gyóntatási szolgálatot is magára vállalta. Itt volt még Szeghy Csaba plébános Nemesapátiból és Mózsa Csaba állandó diakónus is szolgált az Úr oltáránál.

JFatimai engesztelésó volt látni, hogy jópáran el tudtak jönni azokból a községekből, ahol Miklós atya korábban szolgált.

Isten áldása kísérje a zarándokokat és engesztelőket!

Következő hónapban Orsós Zoltán, csákánydoroszlói plébános lesz a vendégünk.